Kral Selman İslam ümmetinin ramazan ayını tebrik etti

Kral Selman, uluslararası topluma Gazze’deki barbar suçları durdurma konusundaki sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulundu

Kral Selman bin Abdulaziz / Fotoğraf: Şarku’l Avsat

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, vatandaşları, ülkede yaşayan sakinleri ve dünyanın dört bir yanındaki Müslümanları ramazanın gelişinden dolayı tebrik etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülkeyi İslam’ın beşiği yaparak, İslam’ın bu topraklardan yayılmasıyla Suudi Arabistan’a verdiği nimetlerden dolayı Allah’a hamd eden Kral Selman şunları söyledi:

Suudi Arabistan’a bahşedilen nimetleri düşündükçe kalplerimiz Allah’a derin bir şükranla doluyor. İslam’ın beşiği olan bu topraklar, dinin mesajının doğuşuna tanıklık etti.

Kral Selman, dün Enformasyon Bakanı Selman ed-Dusari tarafından kendisi adına yapılan konuşmada şu ifadeleri de kullandı:

Amansız bir saldırıyla karşı karşıya kalan Filistinli kardeşlerimizin devam eden acılarından dolayı kalplerimiz üzüntüyle ağırlaştı. Uluslararası topluma bu barbarca suçlara son verme ve güvenli insani yardım koridorlarının kurulmasını sağlama yönündeki sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunuyoruz.

Kral Selman, mübarek ayın gelişi dolayısıyla Müslümanlara hitap ettiği mesajında, “Rahmet, mağfiret ve cehennem ateşinden kurtuluş ayına ulaştığımız için Allah’a şükrediyor ve O’ndan, lütfuyla, bizi ve sizi ramazan ayında oruç tutan ve namaz kılanlardan kılmasını niyaz ediyoruz” dedi.

İki Kutsal Cami’nin hizmeti, bakımı ve korunmasıyla görevlendirilen ülkenin hacılara ve umre ziyaretçilerine hizmet etmekten onur duyduğunu vurgulayan Kral Selman, “Kutsal mekanların gözetiminden, İki Kutsal Cami’nin mimarisini sürekli genişletme projeleri aracılığıyla geliştirmeye kadar, ülkenin liderliği ve halkı bu rolden büyük gurur duymaktadır” diye konuştu.

Kral Selman, “Kral Abdulaziz bin Abdurrahman yönetimindeki birleşmeden bu yana, krallar tarafından desteklenen bir gelenek olan İslam’a ve Müslümanlara hizmet etme konusundaki bu bağlılık, Suudi Arabistan’ın öncü rolünün bir kanıtı olarak bugün de devam ediyor” dedi. Suudi Arabistan Kralı ayrıca şunları ekledi:

Sınırlarda ve cephelerde görev yapan kahraman askerlerimizi de tebrik ediyoruz. Askeri ve güvenlik sektörlerindeki tüm üyelerin yanı sıra onların sarsılmaz bağlılığı da ulusumuzu koruyor. Ülkemizin refahını her şeyin üstünde tutarak çeşitli devlet sektörlerinde yorulmadan hizmet edenlere de aynı derecede minnettarız. Allah, yaptıkları hizmetlerden dolayı onları fazlasıyla mükafatlandırsın.

Kral Selman ramazan vesilesiyle yaptığı açıklamasını, “Bu mübarek ayın İslam ümmeti ve tüm dünya için hayır ve huzurla dolu olmasını dilerim. Allah ülkemize huzur, sıhhat ve refah nasip etsin” ifadeleriyle noktaladı.

Kral Selman ve Başbakan Veliaht Prens Muhammed bin Selman, ramazan ayının gelişi nedeniyle bazı Müslüman liderlerden tebrik mesajları aldı.

Kendileri de teşekkür mesajı göndererek, Cenab-ı Allah’tan ramazan ayını İslam ümmetine hayır ve bereket, sürekli güvenlik ve istikrar vesilesi kılmasını niyaz ettiler.

Öte yandan, ramazan ayının gelmesiyle birlikte, Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Kral Selman’ın direktifleri doğrultusunda, kamu hukuku kapsamında hüküm giymiş olan mahkumların affına yönelik prosedürleri uygulamaya başladı.

İçişleri Bakanı Prens Abdulaziz bin Suud bin Naif bin Abdulaziz, söz konusu Kraliyet emrinin derhal uygulanması ve prosedürlerin tamamlanması talimatı vererek, Kral Selman’ın bu şefkatli jestinin, serbest kalıp ailelerine kavuşan mahkumların üzerinde derin bir etki yaratacağını vurguladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU