Cumhuriyetçi kongre üyesi, Trump için "yalan söylemek istemediğinden" emekliliğini açıkladı

Colorado'nun Temsilciler Meclisi üyesi, Alejandro Mayorkas'ın görevden alınması da dahil partinin önemli girişimlerine sık sık karşı çıkmıştı

Ken Buck yeniden aday olmama kararını belirtirken, Donald Trump ya da Cumhuriyetçi Parti için yalan söylemek istemediğinden de bahsetti (AFP)

Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi üyesi Ken Buck, Cumhuriyetçi Parti ve Cumhuriyetçi başkan adayı (muhtemelen Donald Trump) için yalan söylemeyi reddetmesini gerekçe göstererek yeniden seçimde adaylığını koymayacağını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2015'ten bu yana Colorado'nun 4. Kongre Bölgesini temsil eden Buck, Trump karşıtı bir Cumhuriyetçi olarak biliniyor. Buck, partisinin bazı üyeleriyle yaşadığı hayal kırıklığının ardından artık koltuğunu bırakacağını söyledi.

Buck önceki günlerde NewsNation'a verdiği röportajda, "Ama gerçekten de Amerikan siyasetinde öyle bir dönemdeyiz ki partim ya da başkan adayım adına yalan söylemeyeceğim" dedi.

Ve partimdeki diğer kişilerin Beyaz Saray'ı aldığımız sürece söylediğimiz şeylerin gerçekten bir önemi yokmuş gibi tutum almaları beni çok üzüyor.

Colorado temsilcisi, istifası için kişisel nedenleri de örnek gösterdi.

Buck, "Hayatımda farklı şeyler yapmak istediğim bir noktadayım" dedi.

Ailemle daha fazla vakit geçirmek istiyorum, daha az iş seyahati ve daha fazla eğlence amaçlı seyahat yapmak istiyorum. Bu kararı vermemde pek çok etken var.

Buck daha önce de benzer yorumlarda bulunmuş ve bazı politikacıların "gerçeklikten uzaklaşmasından" duyduğu endişeyi dile getirmişti.

Geçen yıl "Ulusumuz gerçeklikle bir çarpışma rotasında ve gerçeğe (rahatsız edici gerçeklere bile) sarsılmaz bir bağlılıkla tutunmak, ilerlemenin tek yoludur" diye belirtmişti.

Buck, ABD Temsilciler Meclisi'ndeki aşırı sağcı Freedom Caucus'un bir üyesi olmasına rağmen sık sık MAGA (Amerika'yı Yeniden Harika Yap) müttefiki meslektaşlarıyla fikir ayrılığına düşmüştü. Hile yapıldığına dair hiçbir kanıt olmamasına rağmen 2020'de seçimin iptali yönünde oy kullanan Temsilciler Meclisi ve Senato'daki 147 Cumhuriyetçi meslektaşından ayrılarak başkanlık seçiminin onaylanması yönünde oy kullanmıştı.

Son olarak Buck, İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas'ın görevden alınmasına karşı oy kullanan üç Cumhuriyetçiden biri olmuştu.

Buck ayrıca Başkan Joe Biden'ın görevden alınmasına yönelik Cumhuriyetçi Parti'nin öncülüğünde gösterilen çabaları da sorgulamıştı. Ancak geçen ay Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i 25. maddeyi uygulamaya koyarak Başkan'ın görevini yerine getiremeyecek durumda olduğunu ilan etmeye çağıran bir önerge sunmuştu.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU