Fransız yıldızdan Hollywood eleştirisi: "Arzulanmamaktan korkmak istemiyorum"

Gişe rekortmeni serilerde de rol aldı

Seydoux, Sam Mendes'in yönettiği 2015 yapımı Spectre'de Bond rolündeki Daniel Craig'le oynamış ve Madeleine rolünü canlandırmıştı (MGM)

Léa Seydoux, Avrupa'da oyuncu olarak çalışmayı Amerika'ya kıyasla "daha kolay" bulduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

James Bond'un Spectre ve Ölmek İçin Zaman Yok (No Time to Die), Görevimiz Tehlike 4 (Mission: Impossible Ghost Protocol) ve Çöl Gezegeni Bölüm İki (Dune: Part Two) gibi birçok büyük Hollywood serisinde rol alan Fransız aktris, Harper Bazaar'a Amerikan projelerinde çalışma deneyimleri hakkında konuştu.

38 yaşındaki Seydoux, "Amerika'daki endüstriyi kadınlara karşı sert buluyorum" diye itiraf etti. 

"Kadınlar için yaşlanmak çok zor" diyen Fransız oyuncu, açıklamasına "Arzulanmamaktan ya da kontratımı kaybetmekten korkmak istemiyorum" sözleriyle devam etti:

Amerika'da bu ekonomik bir şey ve para kazanma meselesi haline geldiğinde özgürlüğünüzü kaybediyorsunuz. Her şartı sağlamanız gerektiği gerçeği beni rahatlatmıyor. Ekranda kadın olmak Avrupa'da daha kolay.

Yakında gösterime girecek olan romantik drama Yaratık'ta (The Beast) da rol alan Seydoux, Hollywood'un kadınlar söz konusu olduğunda yaş ayrımcısı ve cinsiyetçi, hatta hayal gücünden yoksun olduğunu söyleyen ilk aktris değil. Geçen günlerde 28 yaşındaki Phoebe Dynevor da kendi yaşındaki kadınlara çok az rol verildiğini söylemişti.

"Popüler olmaya çalışmıyorum"

Paris doğumlu Seydoux, "Avrupalı bir aktris olduğum için daha fazla özgürlüğüm var, bu da bana uyuyor" diyerek ekledi:

Popüler olmaya çalışmıyorum, sadece eğlenmeye çalışıyorum. Amerika'da uyum sağlamak zorundasınız. Ben kendimi sisteme adapte etmek istemiyorum, sistemin bana adapte olmasını istiyorum!

Seydoux henüz Hollywood'da gerçek bir başrol oyuncusu olarak kendini kabul ettirememiş olsa da "sistemin" bu noktaya kadar onun için iyi işlediğini söylüyor.

"Amerikalı olmayan birinin Hollywood'da başrol oynaması zor"

Mavi En Sıcak Renktir'in (Blue Is the Warmest Color) yıldızı, "Amerikalı olmayan birinin bir Hollywood filminde başrol oynaması zor" diyor.

Seydoux daha önce IndieWire'a yaptığı açıklamada, en iyi senaryoların Hollywood'da yazıldığını söylemişti.

Seydoux 2022'de, "Amerika'da insanların daha fazla hayal gücüne sahip olduğunu hissediyorum" demişti. 

Yaptıklarımdan çok çok uzak filmler teklif edildi ve ben de 'İlginç' dedim. Kendimi adapte edebileceğimi hissetmeyi seviyorum. Benim için bu çok egzotik bir şey. İzlemek istediğim filmleri yapıyorum. Seçtiğim tek yol bu.


Independent Türkçe, IndieWire, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU