Elektrikli araçların benzinlilere göre daha çok kirlilik yaydığı iddia edildi

1850 kat daha fazla parçacık kirliliği yaratıyor

Dünyadaki elektrikli araçların sayısı 25 milyonu geçmiş durumda (Reuters)

Elektrikli araçların, benzinle çalışan muadillerine göre atmosfere daha fazla zehirli parçacık yaydığı ve çevre için daha kötü olduğu ortaya çıktı.

Emisyon verilerini ölçen Emission Analytics'in konuyla ilgili araştırması 2022'de yayımlanmıştı ancak pazar günü Wall Street Journal'daki bir köşe yazısında yapılan atıf çalışmayı yeniden gündeme taşıdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Araştırmada benzinli modern araçların egzoz çıkışlarında etkili filtreler bulunduğu ve bunu nedenle emisyonlarının çok düşük seviyelere gerilediği ifade edildi.

Buna karşın elektrikli araçların firen ve lastiklerinin, modern benzinli araçlara oranla 1850 kat daha fazla parçacık kirliliği yaydığı belirtildi.

Günümüzde, araba kaynaklı kirliliğin en önemli nedeni lastik aşınması.

Emission Analytics'in araştırmasında otomobillerin çoğunlukla hafif iş lastikleri kullandığı ve bu lastiklerin ham petrolden üretilen sentetik kauçuktan yapıldığına dikkat çekildi.

Buna göre, zamanla aşınan lastikler nedeniyle zararlı kimyasallar da havaya karışarak kirliliğe neden oluyor.

Elektrikli araçların benzinli muadillerine göre yüzde 30 daha ağır olması, frenlerin ve lastiklerin çok daha hızlı şekilde aşınarak havaya karışmasına yol açıyor.

Wall Street Journal'da yayımlanan yazıyla yeniden gündeme gelen konu, Joe Biden yönetiminin elektrikli araçları "sıfır emisyonlu araçlar" olarak tanımlayan politikasını da şüpheli hale getirdi.

Biden yönetimi, 2032'ye kadar Amerika'daki tüm yeni araçların üçte ikisinin elektrikli olmasını hedefliyor.

Ancak WSJ'ye göre, elektrikli araçların egzozu olmadığı için yapılan "sıfır emisyonlu araçlar" tanımlaması yanıltıcı. Zira bu araçlarda da halen petrolden yapılan lastikler kullanılıyor ve bu lastikleri aşındıkça parçacık kirliliği yaratıyor.

NY Post'a konuşan Emissions Analytics CEO'su Nick Molden, konuyla ilgili şunları söyledi:

Bu, otomobillerdeki elektrikleşmeyi durduracak bir şey değil. Bir değiş tokuş yapıyorsunuz. Şu anda, iklim değişikliğinin hızını düşürme yönünde çok güçlü bir siyasi gündem var. Elektrikli araçlar da yüzde 50 daha az karbondioksit üretiyor. İklim değişikliğini etkileyen de bu. Ancak elektrikli araçların artırdığı parçacık kirliliğini de azaltmalısınız. Hava kirliliği neyi soluduğumuzla ve sağlığımızla ilgili. Lastiklerdeki zehirler, iklim değişikliğinden çok ne yediğimiz ve neyi içime çektiğimiz üzerinde etkili.

 

Independent Türkçe, NY Post, Wall Street Journal

DAHA FAZLA HABER OKU