Oscarlı oyuncu seks sahneleriyle ilgili konuştu: "Birine ihtiyacım vardı"

48 yaşındaki yıldız, yakınlık koordinatörü tartışmasına katıldı

ABD taşra hayatından bir kesit sunan Tutku Oyunları'nda (Little Children) Winslet, kendini yasak bir ilişki içinde bulan bir kadını canlandırmıştı (New Line Cinema)

Ünlü oyuncu Kate Winslet, New York Times'a verdiği röportajda yakınlık koordinatörlerini savundu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oscar ödüllü oyuncu, sette bir yakınlık koordinatörünün olmasının, ister tam cepheden çıplaklık içeren müstehcen sekanslar, isterse sadece öpüşme sahneleri olsun, kamera önünde cinsellik içeren her anda kendisine fayda sağlayacağını söyledi.

Britanyalı oyuncu, "Bir aşk sahnesi çekmem ya da kısmen çıplak kalmam, hatta bir öpüşme sahnesi çekmem gerektiğinde bile yakınlık koordinatöründen faydalanabilirdim" dedi. 

Birinin desteğini hissetmek iyi olurdu, çünkü her zaman kendimi savunmak zorundaydım.

Winslet, Hollywood'a yeni adım attığı yıllarda şu anki kadar güçlü bir oyuncu olmaktan çok uzaktı. 48 yaşındaki ünlü aktris, genç bir oyuncuyken cesur sahnelerde sesini yükseltip şöyle diyebilecek cesarete sahip olmak istediğini söyledi: 

Bu kamera açısını sevmiyorum. Burada çırılçıplak durmak istemiyorum. Odada bu kadar insan olmasını istemiyorum. Sabahlığımın daha yakın olmasını istiyorum.

Winslet "Bunun gibi küçük şeyler" diye açıkladı:

Gençken insanları kızdırmaktan, kaba ya da acınası görünmekten çok korkarsınız çünkü bu tür şeylere ihtiyacınız olabilir. Bu yüzden o ortamlarda kendi sesinizi duyurmayı öğrenmek çok ama çok zordu.

Yakınlık koordinatörleri, sette güvenliği sağlamak ve oyuncular arasındaki kişisel sınırları korumak amacıyla, seks sahnelerinin veya diğer mahrem anların koreografisini planlamak için yönetmen ve oyuncularla yakın işbirliği içinde çalışıyor.

Son yıllarda pek çok oyuncu yakınlık koordinatörlerini savunurken, bazıları da bu görevle alay etti. 

Sean Bean, 2022'de yakınlık koordinatörlerinin bir seks sahnesi çekiminin "doğallığını bozduğunu" söyledikten sonra tartışma yaratmıştı. 


Independent Türkçe, Variety, New York Times

DAHA FAZLA HABER OKU