18 yıllık pilot, uçuş sırasında nasıl ebelik yaptığını anlattı

"Çok gururluyum"

Yaşı paylaşılmayan pilot, daha önceden sağlık eğitimi alıp almadığını söylemedi (@drjakarin/Instagram)

Taylandlı pilot, uçuşun ortasında kokpitten çıkıp bir bebeğin doğumuna ebelik yaptığı anları anlattı.

23 Şubat'ta Tayvan'ın başkenti Taipei'den Tayland'ın başkenti Bangkok'a yaklaşık 4 saatlik bir uçuş için havalanan pilot Jakarin Sararnrakskul, sefer sırasında hiç beklemediği  bir olayla karşılaştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kabin görevlilerinin uyarı vermesiyle uçağın kontrolünü yardımcı pilota bırakıp kokpitten çıkan Jakarin, bir kadının çok ağır doğum sancısı çektiğini gördü. 

Görevlilerle birlikte kadının başarılı şekilde doğumu gerçekleştirmesini sağlayan Jakarin, 18 yıllık pilotluk kariyerinde ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını söyledi.

Vietnam merkezli özel havayolu şirketi VietJet Air'da çalışan deneyimli pilot, bebek için "Artık hayatının geri kalanında herkese nasıl gökyüzünde doğduğunu anlatabilecek" ifadelerini kullandı.

Jakarin, "Onun dünyaya gelmesini sağlayabildiğim için çok gururlu hissediyorum" diyerek, çocuğa "Gökyüzü" takma adını verdiklerini belirtti. 
 


Uçak Bangkok'a vardığında havalimanında hazır bekleyen sağlık ekiplerinin, anne ve çocuğu hastaneye götürerek kontrolden geçirdiği bildirildi. İkisinin de sağlık durumunun iyi olduğu aktarıldı.


Independent Türkçe, New York Post, Fox News

DAHA FAZLA HABER OKU