"Yeşil yaka" geliyor: New York'tan 260 bin kişilik istihdam

Beş semtte çok katlı binaların yeniden donatılması ve güneş panelleri, elektrikli araç şarj istasyonları ve rüzgar türbinleri kurulmasına yönelik yeni fırsatlar sunulacak

New York Şehri Konut İdaresi binalarına güneş panelleri yerleştiriliyor (NYCHA)

Belediye yetkililerinin çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre ABD'nin New York şehrinde önümüzdeki 15 yıl içinde 260 binden fazla yeni "yeşil yakalı" istihdamı oluşturulacak.

Türünün ilk örneği olan plan, özellikle "çevresel açıdan dezavantajlı" topluluklardan gelen New Yorkluları, iklim etkileriyle mücadele edecek pozisyonlar için eğitecek.

Hedef, bugün 133 bin olan istihdam sayısını 2040'a kadar yaklaşık 400 bine çıkarmak. New York Belediye Başkanı Eric Adams çarşamba günü, "İklim değişikliği gerçek. Kıyı fırtınalarını her gördüğümüzde bunu anlıyoruz. Açık konuşalım: Şubattayız ve üzerinizde ceket olmadan dışarı çıkabiliyorsunuz" dedi.

Bir şeyler doğru gitmiyor.

"Yeşil yakalı" işler, dayanıklılık projeleri inşa etmeyi ve çok katlı binaları yeniden donatmayı, güneş panelleri, elektrikli araç şarj istasyonları ve rüzgar türbinleri kurmayı içerecek. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Belediye Başkanı, "Yeşil Ekonomi Eylem Planımız, yeni bir tür sanayi devriminin büyümesinden yararlanarak New Yorklulara dirençli ve müreffeh bir şehir inşa etmenin yanı sıra geleceğe odaklı ekonomimizde başarılı olmak için ihtiyaç duydukları araçları verecektir" diye ekledi.

Her semtte bir işgücü eğitim tesisi inşa edilecek; önümüzdeki 15 yıl içinde yeşil bina ve inşaat alanlarında 12 binden fazla çıraklık programı oluşturulacak. Governors Island'da yürütülecek bir pilot program, ilk iki yıl boyunca yılda 100'den fazla kişiye eğitim verecek. 

Plan kapsamında önümüzdeki 10 yıl içinde 150 yeşil teknoloji girişimi ve işletmesi geliştirmek için Brooklyn Ordu Terminali'nde yeni bir "İklim İnovasyon Merkezi" kurulacak. Hedef 5 bin yeni kalıcı işi desteklemek ve özellikle yerel Sunset Park topluluğundan 2 bin 100 New Yorkluyu eğitmek ve yetiştirmek. Planların 55 milyar dolarlık ekonomik etki oluşturması bekleniyor.

New York'taki Doğu Nehri boyunca bir "Geleceğin Limanı" geliştirilmesi ve şehrin batarya depolama kapasitesinin artırılması amaçlanıyor. Bu strateji ayrıca JFK havalimanı yakınındaki yaklaşık 4 dönümlük alanı, şehrin en büyük elektrikli araç şarj tesisine dönüştürecek. Şehir halihazırda 12'si hızlı şarj olmak üzere 65 halka açık elektrikli araç şarj istasyonuna sahip. Navy Yard'da, ticari filo şarjı için altyapı ve komşu sakinler için ayrılmış özel bir halka açık alan da dahil 80'den fazla elektrikli araç şarj istasyonu kurulacak.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/climate-change

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU