Suudi Arabistan yabancı öğrencilere eğitim vizesi vermeye başladı

Suudi Arabistan'da Eğitim Platformu, dünyanın her yerinden gelen öğrencilere on farklı dilde hitap ediyor

 Fotoğraf: Platformun resmî internet sitesi

Suudi Arabistan, ülkede eğitim almak isteyen yabancı öğrencilere yönelik Suudi Arabistan'da Eğitim Platformu aracılığıyla eğitim vizesi verme hizmetini başlattı. Söz konusu hizmet, öğrencilerin eğitim ve dışişleri bakanlıkları ile ilgili sektörler arasında işlemlerini kolaylaştırmayı ve entegrasyonu sağlamayı amaçlıyor. Suudi Arabistan'da Eğitim Platformu, küresel bir eğitim hedefi olan Suudi Arabistan’ın küresel eğitimdeki rolünü geliştirme çabalarının bir parçası.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, 27 Eylül 2022 tarihinde, akademik çalışma ve araştırma amacıyla öğrencilere, araştırmacılara ve uzmanlara verilen uzun süreli eğitim vizesinin yürürlüğe girmesini onayladı. Aynı şekilde dil öğrenimi, eğitim, kısa programlara katılım ve öğrenci değişim programları için de kısa süreli eğitim vizesi onaylandı. Bu vizelere sahip olanlar kefil gösterme zorunluluğundan muaf tutuldu.

Platform, dünyanın her yerinden gelen öğrencilere on farklı dilde hitap ediyor ve Suudi Arabistan üniversitelerine kabul için başvuruları kolaylıkla yapmalarına olanak tanıyor. Seçkin ve modern bir eğitim ortamında kısa ve uzun vadeli akademik eğitim ve araştırma programları sunan platform aynı zamanda, akademik ve kültürel iş birliğini ve ülkenin eğitim sektörünü geliştirme konusundaki kararlılığını artırıyor.

Suudi Arabistan'da Eğitim Platformu, İnsan Kapasitesi Geliştirme Girişimi’nin 2030 Vizyonu hedeflerine ulaşmaya yönelik girişimlerinden biri. Söz konusu girişim, dünyanın dört bir yanından seçkin insanları ülkeye çekerek, Suudi Arabistan'ı öğrenciler ve araştırmacılar için cazip bir destinasyon haline getirmeye, bilimsel ve akademik kaliteyi, araştırma ve inovasyon sonuçlarını artırmaya katkıda bulunuyor. Bu ayrıca, Suudi Arabistan kurumlarının uluslararası düzeyde verimlilik düzeyini yükseltmeyi amaçlıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU