Yunan keşiş, Kral Charles'ın "ruhani tavsiye" almak için kendisini aradığını söyledi

Yunan Ortodoks keşiş, 25 yıllık dostluğun ardından III. Charles'la "çok iyi bir ilişki" sürdürdüklerini söyledi

(Reuters)

Yunan Ortodoks keşiş, kanser teşhisi konulduktan sonra Kral III. Charles'ın ruhani tavsiye için kendisine başvurduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

17 ay önce tahta çıkan hükümdara, iyi huylu prostat büyümesi nedeniyle tedavi gördüğü sırada belirtilmeyen bir kanser türü teşhisi konmuştu.

Aynoroz merkezli Kutsal Vatopedi Manastırı'nın başkeşişi Elder Ephraim, konulan teşhisin ardından Charles'ın önceki haftalarda "zorlukların üstesinden gelebilmek için dua ve teselli edici sözler" istemek üzere kendisine ulaştığını açıkladı.

1997'de Charles ve başkeşişin, Prenses Diana'nın hayatını kaybetmesinin ardından yakınlaştıkları ve 25 yıllık bir dostlukları olduğu bildiriliyor.

The Sun'a konuşan Ephraim, "Charles'ın manevi olgunluğu ve ruhani bir yaşamı var" dedi.

Evet, teşhisten bu yana benimle temas halinde ve ben bunun üstesinden geleceğine inanıyorum.

Dostlukları hakkında kamuoyuna çok az şey açıklanmış olsa da Charles'ın Aynoroz'daki manastır topluluğunu en az 8 kez ziyaret ettiği bildiriliyor.

Haberlere göre Charles, Ephraim'la ilk kez 1998'de, Diana'nın ölümünden kısa bir süre sonra Vatopedi manastırına yaptığı ziyaret sırasında tanıştı. Hükümdarın artık Vatopedi'de kaldığı zamanlar için ayrılmış kendine ait bir odası var.

Başkeşiş, "Aramızda çok iyi bir ilişki var" diye ekledi.

The Sun'ın bir kaynaktan aktardığına göre Charles meditasyon yapmak, dua etmek ve "sabah 4'te kalkıp hayranlık duyduğu toplu duayı takip etmek" gibi kadim ritüelleri yerine getirmeyi seviyor.

The Greek Herald'a konuşan bir başka Yunan keşiş de "Britanya Kralı'nın kalbinde Ortodoksluk yattığına şüphe yok" dedi.

Ne yazık ki konumu onu çok kısıtlıyor.

Ön saflardaki görevlerinden bir adım geri çekilen Kral, geçen hafta kanser tedavisi sırasında kendisine gönderilen destek kartlarını incelerken keyfi yerinde görülmüştü.

Tıbbi tedaviden sonra iyileşmekte olan hoşnutsuz bir köpeğin gösteren ve üzerinde"en azından Elizabeth yakası takmak zorunda değilsin" yazan bir iyi dilek kartı Kral'ı eğlendirmişti.

Charles geçen hafta Başbakan Rishi Sunak'a, iyi dileklerini ileten yaklaşık 7 bin kartın kendisini "çoğu zaman gözyaşlarına boğduğunu" söylemişti.

Sunak, "Hepimiz senin arkandayız. Tüm ülke senin arkanda" demişti.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU