Starbucks'ın Çin'deki yeni kahvesi ortalığı karıştırdı

Fiyatı dudak ısırtıyor

Starbucks, Çin'de geçen yıl 785 şube açtı (Starbucks)

Dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks, Çin'de satışa çıkardığı domuz aromalı kahveleriyle gündem oldu.  

Çin'de geleneksel olarak kutlanan ve Batı'da "Çin Yeni Yılı" olarak da adlandırılan Ay Yeni Yılı için özel hazırlanan kahvede, espressoya kaynatılmış süt ve domuz sosu ekleniyor.

Çin mutfağında sıkça tüketilen, düşük ateşte pişirilmiş Dongpo domuz etinin sosuyla tatlandırılan kahvelerin tanesi 68 Çin Yuanı'na (yaklaşık 300 TL) satılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir parça domuz göğsünün de eklendiği özel üretim kahveler, Ay Yeni Yılı'nın kutlandığı 10 Şubat'ta piyasaya sürüldü.

Starbucks Reserve şubelerinden satın alınabilen kahve, Çin'de sosyal medyada da gündem oldu. 

Ülkede WhatsApp'ın muadili olarak kullanılan Weibo'da bir kişi, kahvenin pahalılığına dikkat çekerek "67 yuana düşük ateşte pişirilmiş bir porsiyon domuz eti yerim, üstüne de Luckin'e gidip iki latte içerim" diye yazdı. Luckin, Çin'in en büyük kahve şirketi. 

Bir başka Weibo kullanıcısıysa domuz aromalı kahve fikrine yanaşmadığını belirterek "Kahve ve domuzun midemde yan yana durması sorun değil ama ikisini aynı anda tüketemem" ifadelerini kullandı. 

Çin devletine ait Changjiang Daily gazetesine bağlı haber sitesi Juipai News, domuz aromalı kahvelerin Hubei eyaletindeki Wuhan şehrinde yer alan Starbuck Reserve şubelerinde tükendiğini aktardı. 

Ülkede toplamda 6 bin 804 şubeye sahip Starbucks, Ay Yeni Yılı'na özel iki kahve daha piyasaya sürdü. Bunlardan biri hünnap meyveli diğeriyse badem tofulu macchiato.


Independent Türkçe, CNN, Dao Insights

DAHA FAZLA HABER OKU