Kollywood yönetmeninin evini soyan yıldızlar bir eşyayı iade etti

Hırsızlar özür notu da yazdı

Genelde Tamil Nadu eyaletinin başkenti Chennai'deki evinde yaşayan yönetmen, yaklaşık 500 kilometre uzaktaki olay mahallinde arada sırada kalıyor (The Hindu)

Hindistan'ın ünlü yönetmenlerinden M. Manikandan, önce evinin soyulmasıyla üzüldü sonra da hırsızların jestiyle şaşırdı. 

Ülkenin güneyindeki Usilampatti kasabasındaki eve 8 Şubat'ta ön kapıdan giren hırsızlar, yaklaşık 37 bin liralık Hindistan rupisi, 40 gramlık altın zincir ve ağırlığı bir kiloyu bulan gümüş süs eşyası çaldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hırsızlar sorunsuz bir şekilde kaçsa da birkaç gün sonra evin dışına küçük bir plastik torba bıraktı. 

Torbayı açanlar, bir beyaz mendilin içinde madalyayla birlikte bir de not buldu. 

Madalya, Manikandan'ın 2021'de düzenlenen prestijli bir ulusal film festivalinde aldığı ödülün sembolüydü.

Tamilce yazılan nottaysa şu ifadeler vardı: 

Bayım bizi bağışlayın. Sıkı çalışmanızın meyvesi, yalnızca size aittir.

Olayı soruşturan polislerden Sathish Kumar, yönetmenin menajerinin hırsızlıktan 4 gün sonra poşedi bularak kendilerini bilgilendirdiğini bildirdi. Madalyadan edindikleri parmak izlerinin ellerindeki veri bankasında yer alanlarla eşleşmediğini vurguladı. 

Kumar, pug cinsi bir köpeğin evi koruduğunu, hizmetlilerin de arada bir gelip hem onu beslediğini hem de temizlik yaptığını söyledi. Hırsızlığı da bu gerekçelerle eve gelenlerin fark ettiğini belirtti.

Manikandan
Kollywood diye bilinen Tamil sinemasının önde gelen figürlerinden biri olan yönetmen, 42 yaşında (Indian Express)


Kasabada sıklıkla hırsızlık vakası görüldüğünü ve genelde güvenlik kameralarıyla olayları çözdüklerini belirtirken ellerinde bu olaya dair hiçbir ipucu olmadığını da sözlerine ekledi. 

2014 tarihli ilk uzun metrajlı işi Kaaka Muttai'yle En İyi Çocuk Filmi dalında Hindistan Ulusal Film Ödülü kazanan Manikandan, sonrasında Kuttrame Thandanai ve Aandavan Kattalai gibi projelerle ününü artırdı. Halihazırda Hindistan'daki dijital platform Disney Plus Hotstar'a bir dizi çekiyor. 

 

Independent Türkçe, New York Times, Indian Express, India Times

DAHA FAZLA HABER OKU