Dağıtım şirketi, Kanye West'in yeni albümünü yayından kaldırmaya çalışıyor

Dağıtım platformu FUGA daha önce albümü yayımlamayı reddettiklerini belirtiyor

Kanye West, Vultures 1 albümü nedeniyle yeni bir tartışmaya karıştı (AFP)

Kanye West'in son albümü Vultures 1'ı yayımlarken kullandığı dağıtım platformu, albümün kaldırılması için halihazırda aktif bir çalışma yürüttüklerini belirtiyor.

West, rapçi Ty Dolla $ign'la baştan sona işbirliği içinde yaptığı albümü plak şirketlerinin kullandığı işletmeler arası bir teknoloji ve dağıtım platformu olan FUGA aracılığıyla yayımlamıştı.

Öte yandan FUGA'nın West'in yeni albümü hakkında önceden bilgilendirilmediği iddia ediliyor. Billboard'a konuşan bir şirket sözcüsü şöyle dedi:

Geçen yılın sonlarında FUGA'ya Vultures 1'ı yayımlama fırsatı sunuldu. İşin olağan akışı içinde kararımızı vererek bunu yapmayı reddettik.

Sözcü şöyle devam etti:

9 Şubat 2024 Cuma günü FUGA'nın uzun süreli bir müşterisi hizmet sözleşmemizi ihlal ederek platformun otomatik süreçleri aracılığıyla Vultures 1 albümünü çıkardı. Bu nedenle FUGA, Vultures 1'ı sistemlerimizden kaldırmak için dijital hizmet sağlayıcı ortaklar ve müşteriyle aktif bir çalışma yürütüyor.

The Independent yorum için West'in menajeriyle iletişime geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Albüm şimdiden tartışmalara yol açarken, Sharon ve Ozzy Osbourne izin verilmemesine rağmen Black Sabbath sample'ı kullandığı için müzisyeni eleştirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medyada "O bir antisemit ve pek çok kişinin tarifsiz acılar çekmesine neden oldu" diye yazan Ozzy "Bu adamla hiçbir alakam olsun istemiyorum!" diye eklemişti.

Antisemitik yorumları nedeniyle geniş çapta eleştirilen West, yeni albümünün sözlerinde bu tartışmalara değiniyor.

Albümün kapanış şarkısı olan King'de (Kral) West, yaptığı antisemitizmden dolayı aralıkta dilediği özürden geri adım atarrak bunun yerine tüm tartışmalarına rağmen "hâlâ kral" olduğunu ilan ediyor.

Şarkı sözü sitesi Genius'a göre, "Deli, bipolar, antisemit," diye rap yapıyor.

Ve hâlâ kral benim / Hâlâ kralım / Hâlâ / Manşetleri benim kriptonitim sandılar / Hâlâ kralım.

Öte yandan West, geçen yıl albümün ilk teklisi olarak yayımlanan ve albümün adını taşıyan Vultures parçasında antisemitizm tartışmasını hafife alarak rap yapıyor:

Ben antisemitik değilim. Az önce Yahudi bir k**takla yattım.

The Independent'ın müzik editörü Roisin O'Connor, West'in süregelen sorunlarını ele aldığı köşe yazısında şöyle yazdı:

Tartışmalı rapçi birbiri ardına tepkilere yol açmaya devam ederken, son yıllarda Kanye West'in 'iptal edilmesi' üzerine çok şey söylendi.

Antisemitik patlamalarından ('Yahudi halkına deathcon3 [ABD ordusunun alarm durumlarında kullandığı DEFCON'un yanlış yazılmış hali -çn.]' uygulamasına geçtiğini öne sürmesi ve Hitler'i "sevdiğini" ilan etmesi) Taylor Swift hakkındaki kadın düşmanı sözlerine kadar, müzik endüstrisinin (ve dünyanın geri kalanının) bu düşmüş dehaya sırtını dönmesine neden olmaya yettiği düşünülen birkaç olay yaşandı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU