Kraliyet bağlantılarından para kazandığı iddia edilen Meghan Markle, yeni sitelerini savundu

Yeni podcast serisiyle ilgili heyecan duyan Düşes, markanın imajını değiştiren Kanada merkezli şirketten övgüyle söz ediyor

Meghan, Invictus Oyunları'nın tanıtımı için Harry'yle birlikte Vancouver'da (Archewell Audio/Spotify)

Prens Harry ve Meghan'ı eleştirenlerin, çiftin kraliyet ailesinin çalışan üyesi olmayı bırakmasına rağmen kraliyet bağlantılarını paraya çevirdiğini iddia etmesinin ardından Sussex Düşesi, kendisinin ve Prens Harry'nin internet sitesinin marka adının değişerek sussex.com olmasını savunuyor.

Yenilenen site kendisini "Sussex Dükü ve Düşesi Prens Harry ve Meghan'ın Ofisi" diye tanıtırken aynı zamanda, çift 2020'de görevlerini bıraktığında "Sussex Royal" ismini de artık kullanmamayı kabul etmesine rağmen eski sussexroyal.com internet sitesine de bağlantı veriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bazıları yeni sussex.com sitesiyle daha önceki sussexroyal.com alan adının eski kraliyet statülerinden faydalanma girişimleri olduğunu söylüyor.

Kraliyet ailesinin çalışan üyeleri olmayı bıraktığında çifte, HRH'i (His/Her Royal Highness/Kraliyet Altesleri) kullanmayı bırakmaları söylenirken Sussex unvanını kullanmaları Buckingham Sarayı'nda tartışılmıştı.

Sussexroyal.com adlı sitelerini Archewell olarak değiştiren Harry ve Meghan, bunu ticari ve hayır işlerini sergileme amacıyla kullandı.

MailOnline'ın haberine göre kraliyetin içinden isimler yeni internet sitesini eleştirerek çiftin Sussex unvanlarını bırakmalarının söylenmesinin ardından "geçmiş ve bugün arasında bulanık bir çizgi" yarattığını belirtiyor. Durumu eleştiren başka kişilerse internet sitesi için "Kraliçe'yi çileden çıkarırdı" diyecek kadar ileri gidiyor.

Fakat Düşes halihazırda, marka imajı değişen sitenin tasarımcılarının "detaylara gösterdiği dikkati" ve "yaratıcılıkla özeni" övüyor.
 

Harry ve Meghan
Harry ve Meghan, geçen yıl New York'tayken (Reuters)

 
Meghan şöyle diyor:

Onlar sadece tasarımcı değil; fikirlerinizi görsel kimliklere dönüştüren ortaklar. Çok özel bir şirket. Ayrıca Kanadalılar, bu yüzden hayranlarıyım.

İnternet sitesinin "hakkında" bölümünde çiftin ofisinin "iş ve hayırseverlik yoluyla geleceği şekillendirdiği" yazıyor.

Öte yandan Kral Charles, geçen hafta kanser teşhisinin açıklanmasının ardından tedavisinin son seansı için 24 saatten biraz fazla kaldığı Londra'dan, Norfolk'taki Sandringham'a döndü.

Kraliyet biyografi yazarı Ingrid Seward, Charles'ın tedavisinin ardından teşhis edilen kanser türünü açıklayacağından emin olduğunu söylüyor.

Öte yandan Dük ve Düşes, Dük'ün yaralı ve hasta askeri personel ve gaziler için 2014'te başlattığı Paralimpik tarzı spor yarışması Invictus Oyunları'nın gelecek yılki etkinliğini görüşmek üzere salı günü Santa Barbara'dan Kanada'nın Vancouver kentine uçmuştu.

Çift sonraki üç gün boyunca küresel spor etkinliği için antrenman yapan yarışmacılara katılacak.

Gelecek yılki oyunlarda 25 ülkeden yaklaşık 550 yarışmacı oturarak voleybol, yüzme ve tekerlekli sandalye basketbolu gibi kapalı alan etkinliklerinde yarışacak.

Düşes ise bir podcast yayını başlatmak üzere yeni bir anlaşma imzalamıştı; çiftin Spotify'la yaptığı 20 milyon dolarlık anlaşma geçen yıl sona ermişti.

Meghan'ın kadınlarla ilgili basmakalıp yargılar hakkındaki podcast'i Archetypes'ın, yeterli içerik üretemediği için sadece bir sezon sürdüğü bildirilmişti.

Yeni anlaşma, önceki serisinin 12 bölümünün dağıtımını da yapacak olan Amerikan ses şirketi Lemonada Media'yla imzalanmıştı.

Düşes yaptığı açıklamada şöyle demişti:

Kadınların kurduğu bir şirketi, düşündürücü ve son derece eğlenceli bir podcast serisiyle destekleyebilmek 2024'e başlamanın harika bir yolu.

Harry ve Meghan'ın 2020'de yayın devi Netflix'le 5 yıl süreli 100 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladıktan sonra bir film ve iki başka projenin de aralarında yer aldığı yeni Netflix projeleri üzerinde çalıştıkları bildiriliyor. 



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU