Pakistan seçimleri: ABD yolsuzluk iddialarına ilişkin soruşturma çağrısında bulundu

Navaz Şerif liderliğindeki Pakistan Müslüman Ligi’nin yeni hükümeti kuracağı tahmin ediliyor

Peşaver kentinde seçim görevlileri oy sayarken / Fotoğraf: AA

Cuma günü Pakistan’daki seçim sürecinde uygulanan haksız kısıtlamaları eleştirerek, yolsuzluk iddialarıyla ilgili endişelerini dile getiren ABD, gelecekte kurulacak herhangi bir hükümetle çalışmaya hazır olduğunu ifade etti.

Perşembe günü yapılan seçimlerin ardından oy sayımı devam ederken, sonuçlar hapishanede tutuklu bulunan eski Başbakan İmran Han’a sadık adaylar tarafından yönetiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pakistan Adalet Hareketi, üzerindeki baskılara rağmen beklenenden daha iyi bir performans sergiledi. Ancak Navaz Şerif liderliğindeki Pakistan Müslüman Ligi’nin yeni hükümeti kurması muhtemel.

Fransız Haber Ajansı’na (AFP) göre ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Washington’un, sonuçların Pakistan halkının iradesini yansıtacak şekilde zamanında açıklanmasını sabırsızlıkla beklediğini söylerken, ülkesinin seçim sürecinde yaşananlarla ilgili endişelerini dile getirdi.

Miller, “Güvenilir uluslararası ve yerel seçim gözlemcileri, bu seçimlerin ifade, örgütlenme ve barışçıl toplanma özgürlüklerine yönelik haksız kısıtlamalar içerdiği yönündeki değerlendirmelerini paylaştılar” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Seçim şiddetini kınıyoruz. Seçim sürecine müdahale iddialarından endişe duyuyoruz. Müdahale veya dolandırıcılık iddiaları tam olarak soruşturulmalı” şeklinde konuştu.

Aynı şekilde Miller, Başkan Joe Biden yönetiminin ticaret, yatırım ve güvenlik işbirliği de dahil olmak üzere ortak çıkarları ilerletmek için siyasi partiye bakılmaksızın bir sonraki Pakistan hükümetiyle çalışmaya hazır olduğunu açıkladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU