Hintli siyasetçi, "eski hasmıyla" yaptığı canlı yayında öldürüldü

Canlı yayına yansıyan olayda Abhishek Ghosalkar, daha sonra ölü bulunan bir başka yerel siyasi lider Mauris Noronha'yla konuşurken görülüyor

(Facebook Live)

Hindistan'ın Mumbai kentinde Hintli bir siyasetçi, eski bir siyasi hasmıyla buluştuğunun görüldüğü Facebook Live yayını sırasında vurularak öldürüldü.

Polis, Mumbai'nin Dahisar bölgesinde perşembe günü meydana gelen olayla ilgili yerel iş insanı Mauris Noronha'nın, Shiv Sena'nın eski siyasetçisi Abhishek Ghosalkar'ı kandırarak kendisiyle buluşmasını sağladıktan sonra ateş ederek öldürdüğünü açıkladı.

The Indian Express'in haberine göre kısa süre sonra ölü bulunan Noronha'nın da kendisini vurduğu anlaşılıyor.

Hindistan'da internette paylaşılan şiddet içerikli videoda Ghosalkar ve Noronha kameraya hitap ederek geçmişteki siyasi rekabetlerini geride bırakıp aralarındaki anlaşmazlıkları çözmeye karar verdiklerini belirtiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aynı karede birlikte görülen ikili, rahatça konuşarak artık aralarının iyi olduğunu söylüyor.

Noronha'nın, kendi ofisinde çekilen videoda "Bugün bir araya gelip birlik olmaya karar verdik. Birlikte sari ve erzak dağıtmaya karar verdik" dediği duyuluyor.

Videoda Ghosalkar ise "Halkın iyileştirilmesi için birlikte çalışmak iyi bir karar. Çalışan ve ihtiyaç sahibi 300 kadına sari dağıtıyoruz. Birlikte çalışarak Kandarpada [Mumbai bölgesi] halkına hizmet edeceğiz" diyor.

Ghosalkar şöyle ekliyor:

Bu kararı, dostluğumuzun ve işbirliğimizin yeni başlangıcı olan bu yeni yılda aldık.

Öte yandan 4 dakika 26 saniyelik videonun başlarında, Noronha'nın kalkıp odadan çıktığı görülürken Facebook Live oturumunun sona ermek üzere olduğu anlaşılıyor. Ardından Ghosalkar halen kadrajda görülürken 5 el silah sesi duyuluyor.

Polis yetkilileri hem Ghosalkar'ın hem de Noronha'nın yaraları nedeniyle olay yerinde hayatını kaybettiğini ve cesetlerinin otopsi için farklı hastanelere götürüldüğünü açıkladı.

Mumbai polis yetkilileri, cinayetle ilgili bir cinayet davası açma sürecinde olduklarını, Noronha olayındaysa kaza sonucu ölüm raporu tutulacağını söyledi.
 


Ghosalkar, halihazırda Maharaştra eyaletindeki ana muhalefet partisi Shiv Sena partisine mensuptu ve daha önce Hindistan'ın en zengin yerel yönetimi olan Brihanmumbai Belediyesi'nde (Brihanmumbai Municipal Corporation/BMC) yetkili bir pozisyondaydı.

Partiden bir başka yerel yetkili, ikilinin geçmişte anlaşmazlık yaşadığını söyledi.

The Indian Express'e konuşan Vilas Potnis, "Abhishek ve Mauris geçmişte anlaşmazlık yaşamıştı fakat yakın zamanda bu anlaşmazlığı çözmüştü" dedi.

Mauris, Abhishek'i ofisindeki (IC Colony bölgesinde) bir sari dağıtma organizasyonuna çağırdı ve etkinlik sırasında onu kulübesine götürerek bazı anlaşmazlıklar nedeniyle onu vurdu.

Potnis, altıpatlarla ateş eden Noronha'nın daha sonra kendisini de vurduğunu sözlerine ekledi.

Muhalefet figürleri rahatsız edici videonun, Narendra Modi'nin Hindistan Halk Partisi (Bharatiya Janata Partisi/BJP) tarafından yönetilen kilit bir eyaletteki asayiş durumu hakkında soru işaretlerine yol açtığını söylüyor.

"Maharaştra daha önce hiç olmadığı kadar kanunsuzluğa tanık oluyor" diyen Shiv Sena (UBT) Yasama Meclisi Üyesi ve eski Eğitim Bakanı Aaditya Thackeray şöyle sordu:

Asayiş durumunun bugün olduğu gibi aksadığını görmenin yarattığı şok, kelimelerle tarif edilemez. Sıradan kişileri korumak için ortada bir sistem var mı? Kanun korkusu var mı?

Bu silahlı saldırı BJP'den bir yasama meclisi üyesinin, Shiv Sena'nın farklı bir fraksiyondan olan başka bir siyasetçisini Thane'de vurmakla suçlanmasının üzerinden bir hafta geçmeden yaşandı. Saldırıya uğrayan kişi saldırıdan sağ kurtuldu ve halihazırda iyileşme sürecinde.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/india

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU