ABD'lilerin çoğu 2024 seçimi davalarında "Yüksek Mahkeme'ye güvenmiyor"

Katılımcıların yarısından fazlası SCOTUS'un "doğru kararlar" vereceğine güvenmediğini söylüyor

(ABD)

Yeni bir anket, Amerikalıların çoğunun Yüksek Mahkeme'nin (Supreme Court of The United States/SCOTUS) 2024 seçimiyle ilgili davalarda adil karar vereceğinden şüphe duyduğunu ortaya koydu.

CNN'in pazartesi günü yayımladığı bir ankete göre, katılımcıların yüzde 58'i "doğru kararlar" vermede SCOTUS'a güvenmediklerini söyledi.

Yüksek Mahkeme'ye güvenip güvenmedikleri sorulduğunda, katılımcıların yüzde 58'i ya "hiç" ya da "biraz" cevabını verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sadece küçük bir grup (katılımcıların yüzde 11'i) SCOTUS'a "büyük ölçüde" güvendiklerini söylerken, yüzde 31'i "orta derecede" dedi.

Ankete göre Demokratların yüzde 63'ü mahkemeye biraz güvendiğini belirtirken, bu kişiler arasında yüzde 27'si hiç güvenmediğini, yüzde 36'sıysa çok az güvendiğini ifade etti.

Cumhuriyetçiler mahkemeye daha fazla güven duyarken, yüzde 48'i sınırlı güven duyduğunu belirtti. Bunların arasında yüzde 17'si hiç güvenmediğini, yüzde 31'iyse biraz güvendiğini söyledi. Bağımsızlar da Demokratlarla benzer görüşlere sahip.

SSRS'in gerçekleştirdiği CNN anketine göre Amerikalıların çoğunluğu, yaklaşan başkanlık seçiminden önce, eski başkan Donald Trump'ın 2020 seçimini baltalama girişimleriyle ilgili federal suçlamalar hakkında bir karar verilmesini bekliyordu.

Pek çok kişi Trump'ın kazanması halinde suçlu bulunduğu federal suçlar için kendisini affedeceğini ya da kasımdaki seçimde yenilgiye uğraması halinde adaylıktan çekilmeyeceğini tahmin ediyordu.

Amerikalıların neredeyse yarısı (yüzde 48'i) 2024 başkanlık seçiminden önce suçlamalarla ilgili bir karara varılmasının çok önemli olduğunu düşünürken, yüzde 16'sı o zamana kadar bir karara varılmasını tercih ettiğini belirtti.

Sadece yüzde 11'lik bir kesim davanın seçim sonrasına ertelenmesini savunurken, yüzde 25'lik bir kesimse davanın ne zaman görüleceği konusunda kayıtsız kaldı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU