TikTok'taki tavsiyeyi uygulayan kadın görme yetisini kaybetti

"Geçici bir şey olduğunu düşündüm"

Doktorlar güneşe doğrudan bakılmaması konusunda uyarıyor (Pixabay)

İsrailli bir kadın TikTok'ta gördüğü tavsiyeyi uygulayınca görme yetisini kısmen kaybetti.

25 yaşındaki Rachel isimli kadının, sosyal medya platformunda izlediği güneşe yarım saat boyunca doğrudan bakma tavsiyesini uyguladığı öne sürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İddiaya göre TikTok'ta verilen tavsiyede, güneşe doğrudan bakmanın vücudu güneş enerjisiyle dolduracağı ve sağlığa faydalı olduğu belirtilmişti.

TikTok'ta videoyu paylaşan kişi ayrıca eski Mısırlıların güneşin bu sırrını bildiğini ancak tüm dünyadaki hükümetlerin bu bilgiyi insanlardan sakladığını öne sürmüştü.

Tavsiye üzerine güneşe bakmaya başlayan Rachel'ın görüşünün merkezinde siyah bir nokta oluştuğu belirtildi.

Genç kadın, "İlk olarak bunun geçici bir şey olduğunu düşündüm ve güneşe bakmamla bağlantılı olduğunu anlamadım" ifadelerini kullandı.

Rachel'ın tedavisini yapan doktor Dinah Zur, "Eğer benim önümde durursa yüzümün bazı bölümlerini göremeyecek. Bir şeyler okurken, film izlerken veya bilgisayar başında çalışırken de sadece bazı bölümleri görebilecek. Odak yeteneği kalıcı şekilde kaybolduğu için sadece gözünün kenarlarıyla görebiliyor" ifadelerini kullandı.

İsrailli kadının gözünde oluşan hasarın geri döndürülemez olduğu belirtildi.

Zur ayrıca, "Güneş ışığının retinaya doğrudan temas etmesi yanmalara neden olabilir ve görüş keskinliğine zarar verir. Gözdeki bu yanma acıya neden olmaz. Maalesef Rachel bize çok geç geldi ve bu nedenle onun için yapabileceğimiz bir şey kalmamıştı" diye konuştu.


Independent Türkçe, Ynet

DAHA FAZLA HABER OKU