Stephen King suç dizisinin yeni sezonunu öve öve bitiremedi

"Hiç böyle bir şey görmemiştim"

Emmy ödüllü kara komedinin 5. sezonu, 16 Ocak'ta gösterime giren son bölümüyle sona erdi (FX)

Stephen King, yeniden yükselişe geçen suç draması Fargo'ya dair görüşlerini paylaştı. 

Efsanevi korku yazarı, sosyal medya hesabından milyonlarca takipçisine sık sık film, dizi ve kitap önerilerinde bulunuyor, izlediği yapımlarla ilgili yorumlar yapıyor.

Övgüler yağdırdı

Ünlü yazar bugüne dek cinayet gizemi Poker Face'ten korku dizisi From'a ve bilimkurgu hiti Silo'ya kadar çeşitli yapımlar hakkındaki görüşlerini paylaşmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

76 yaşındaki King, son önerisiyle de yeniden yükselişte olan antolojinin altını çizdi.

Fargo'nun 5. sezonu eleştirmenlerden genel olarak olumlu yorumlar alırken, King de beğenisini paylaşarak diziye destek verdi.

King, özellikle Jennifer Jason Leigh ve Juno Temple'ın performanslarına atıfta bulunarak Fargo'nun oyuncu kadrosundan övgüyle bahsetti.

FX dizisinin "sürükleyici" olduğunu ifade eden ünlü yazar, "daha önce böyle bir şey görmediğini" de sözlerine ekledi.
 


King paylaşımında şöyle dedi:

FARGO, 5. Sezon: Kim demiş televizyonun zirve çağı bitti diye? Bu harika, sıra dışı ve sürükleyici. Juno Temple ve Jennifer Jason Leigh parlıyor. Hiç böyle bir şey görmemiştim.

Coen Kardeşler'in aynı adlı Akademi Ödüllü filminden ilham alan Fargo, her sezonunda kara komedi ve suç temalarını buluşturuyor.

Hem izleyiciler hem de eleştirmenler beğendi

Üç yıllık bir aranın ardından Fargo, başrollerde Jon Hamm, Juno Temple ve Joe Keery'nin yer aldığı kadrosuyla, büyük bölümü 2019'da geçen yeni sezonuyla geri dönmüştü.

5. sezonun iki bölümlük prömiyeri 21 Kasım 2023'te gerçekleşti. Yeni sezon, Juno Temple'ın canlandırdığı Dorothy "Dot" Lyon'ın başını yasalarla derde sokan bir dizi beklenmedik olayın ardından geride bıraktığını sandığı hayatına geri dönüşünü merkeze alıyor.

Dizinin 5. sezonu hem eleştirmenler hem de izleyicilerden olumlu yorumlar almayı başardı.

Favori ikinci sezon

Fargo'nun en büyük yankı uyandıran ve beğenilen bölümleri, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 100 tam puan almayı başaran ikinci sezonu olmuştu. 

Hantal bir soruşturmaya odaklanan ikinci sezonda, kariyerinin en iyi performanslarını sergileyen Kirsten Dunst gibi oyuncuların başarısıyla, canlı yayın reytingleri en yüksek seviyeye ulaşmıştı.

Yeni bölümler gelecek mi?

Dizinin yaratıcısı Noah Hawley, Fargo'nun 5. sezondan sonraki geleceği hakkında Hollywood Reporter'a açıklamada bulunmuş ve "Şu anda bir fikrim yok ama gelecek gibi görünüyor" ifadelerini kullanmıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU