Oscar adayı aktörün ilk filmi John Wick'e benzetiliyor

Aksiyon dolu bir intikam hikayesi

Senaryo Paul Angunawela, John Collee ve Patel tarafından kaleme alındı (Monkeypaw Productions)

Jordan Peele, yapımcılığını üstlendiği ve Milyoner'le (Slumdog Millionaire) ünlenen Dev Patel'in yazıp yönettiği Monkey Man adlı aksiyon dolu yeni filmin fragmanını paylaştı.
 


John Wick'i anımsatan tüyler ürpertici dövüş sahneleriyle dolu fragman, bir Hint metropolünde intikam almaya kararlı bir dövüşçünün hikayesini anlatıyor.

Annesinin intikamını almaya çalışıyor

2017'de Lion'daki performansıyla Oscar'a aday olan 33 yaşındaki Patel, annesinin intikamını almak için şehrin elit kesimine sızmaya çalışan taşralı ve fakir bir adam olan Kid rolünde.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fragmanı Hindu kutsal kitaplarından görsellerle bezeli film, Hindu mitolojisinin maymun yüzlü tanrısı Hanuman'a odaklanıyor.

Fragmanın başlarında, Kid'in travmatik çocukluğuna dair ipuçları beliriyor; silahlı adamlar köyünü basıyor ve annesi çığlıklar atarken köyü ateşe veriyor.

Kid'in dış ses anlatımı aksiyona zemin hazırlarken, Hanuman'ı gösteren görsel kısa süreliğine ekranda beliriyor.

Gizemli açılış görüntülerinde Britanyalı aktörün "Ben çocukken annem bana bir şeytan-kral ve ordusuyla ilgili bir hikâye anlatırdı" dediği duyuluyor.

"John Wick Mumbai'da" diye tanımlanan mitolojik bir hikayeyi konu eden Monkey Man aslında bir Netflix projesiydi ancak Kapan'la (Get Out) Oscar kazanan Jordan Peele'in yapım şirketi Monkeypaw Productions'ın tarafından satın alındı.

Peele'in Monkey Man'in haklarını vizyon şansı bulması için satın aldığı ve Universal Pictures'la işbirliği yaparak filmi gösterime sokacağı belirtiliyor.

ABD ve Birleşik Krallık'ta 5 Nisan'da gösterime gösterime girmesi planlanan filmin Türkiye için vizyon tarihi şimdilik belirsiz.

Monkey Man, 6 yıl önce Armie Hammer'ın başrolünü oynadığı Home Shopper adlı kısa filmi çeken Dev Patel'in ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi.

Aksiyon ve gerilim türündeki filmde Patel'in yanı sıra Sharlto Copley, Pitobash, Sobhita Dhulipala ve Sikandar Kher rol alıyor.


Independent Türkçe, Daily Mail, The Verge

DAHA FAZLA HABER OKU