Robert Downey Jr: "İlk adaylığımda Oscar kazanmak, en kötüsü olurdu"

Downey Jr., En İyi Erkek Oyuncu ödülünü 1992'de Al Pacino'ya kaptırmıştı

Downey Jr. kariyerinde şimdiye kadar üç Oscar adaylığı elde etti (AFP)

Üç Oscar adaylığı olan Robert Downey Jr. geriye dönüp bakınca, ilk kez aday gösterildiği 1992'de ödülü kazanmasının neden "en kötü şey" olabileceğini açıkladı.

58 yaşındaki Downey Jr., Christopher Nolan'ın epik filmi Oppenheimer'da ABD Atom Enerjisi Komisyonu Başkanı Amiral Lewis Strauss rolündeki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne yakın zamanda aday gösterildi.

Nükleer silahlanma yarışını konu alan film, Akademi Ödülleri'nin bu yılki adaylıklarını silip süpürerek toplamda 13 dalda aday gösterildi. Atom bombasının babası J. Robert Oppenheimer'ı canlandıran Cillian Murphy, En İyi Erkek Oyuncu dalında aday gösterilirken, Christopher Nolan da En İyi Yönetmen kategorisinde yarışıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üç kez Oscar'a aday gösterilen oyuncuya, ABD yapımı The View adlı talk şov programının 24 Ocak Çarşamba günkü bölümüne katıldığında, Richard Attenborough'nın 1992 yapımı biyografik filmi Chaplin'deki Charlie Chaplin performansıyla En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmanın "en kötü şey olacağını" söylediği önceki yorumları soruldu.

Nihayatinde o yıl ödülü, Kadın Kokusu'ndaki (Scent of a Woman) performansıyla kazanan Al Pacino'ya kaptırmıştı.

Akademi Ödülleri'ndeki ilk adaylığı ve ardından kaybetmesi hakkında konuşan Downey Jr. şöyle dedi:

Genç ve çılgındım ve bu beni doğru yolda olduğum izlenimine sokabilirdi.

Programın Oscar ödüllü sunucusu Whoopi Goldberg'e hitaben "Whoopi hatırlar" diye ekledi. 

Goldberg ise şöyle cevap verdi:

O yolda beraberdik.

Daha önce Downey Jr., Marvel filmi Demir Adam'ın (Iron Man) yıldızı olarak geri dönüşünü yapmadan önce "30 yıl boyunca muhtaç, ahlaksız ve umutsuz" bir hayat yaşadığını söylemişti.

Oscar adayı ve dünyanın en başarılı oyuncularından biri olan Downey Jr., 1990'ların sonu ve 2000'lerin başlarında uyuşturucuyla bağlantılı yasal suçlamalar nedeniyle tutuklanıp hapse atıldıktan sonra manşetlere çıkmıştı.

Ünlü aktör, Temmuz 2003'te uyuşturucu bağımlılığından kurtulana kadarki mücadelesi hakkında açık sözlü bir şekilde konuşuyor.
 

Oppenheimer
Bombalar atıldı: Robert Downey Jr., Oppenheimer'da (Universal Pictures)


The View'a konuk olduğu bölümün başka bir kısmında Downey Jr., "tüm zamanların en iyi sahne partnerlerinden" biri dediği Goldberg'ü överek Soapdish'teki rol arkadaşından komediyi ayakları yere basan bir şekilde sürdürmekle ilgili çok şey öğrendiğini söyledi.

Downey Jr., Oppenheimer'daki rol arkadaşı Emily Blunt'ın Akademi Ödülleri'ne bu yıla kadar hiç aday gösterilmemesine "inanamadığını" da belirtti.

Blunt, bilim insanının dışlanan eşi Kitty Oppenheimer rolündeki performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında yarışan isimlerden biri.

Downey Jr. şöyle dedi:

Elbette 13 adaylık için de çok mutlu oldum ama Emily Blunt'ın ilk Oscar adaylığı olduğuna inanamadım ve bu inanılmaz bir şey.

Aktör, Blunt'ın "çocuklarını okula bırakırken" aday gösterildiğini öğrendiğini ve eşi John Krasinski'nin "onu diğer ebeveynlerden uzaklaştırarak haberi verdiğini" söyledi.

10 Mart'ta yapılacak ödül töreni öncesinde 23 Ocak Salı günü, Oscar adaylıkları Los Angeles'tan canlı yayımlandı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU