Robert Downey Jr. Iron Man performansının gözden kaçtığını düşünüyor

Aktör, Marvel serisinden ayrıldıktan sonra "çok açıkta kaldığını hissettiğini" söyledi

Robert Downey Jr., Iron Man rolünde (Zade Rosenthal/Marvel)

Marvel Sinematik Evreni'nde (MSE) Iron Man olarak geçirdiği zamanı değerlendiren Robert Downey Jr. oyunculuk performanslarının gücünün "tür nedeniyle biraz gözden kaçtığını" savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

58 yaşındaki oyuncu, 2008 yapımı Iron Man'le başlayıp 2019 yapımı Avengers: Endgame'le sona eren 10 MSE filminde Tony Stark'ı ve onun zırhlı süper kahraman ikinci kişiliğini canlandırdı.

Ertesi yıl Downey Jr. yüksek bütçeli aile filmi Dolittle'da başrolü üstlendi. Film, hem eleştirmenler nezdinde hem de gişede son derece başarısızdı.

Rob Lowe'ın podcast'i Literally!'de konuşan Downey Jr. bu deneyimin çok yıpratıcı olduğunu söyledi. 

Marvel'ın kozasında kaldıktan sonra kendimi çok açıkta kalmış hissettim, bence orada yapabileceğim en iyi işlerden bazılarını yaptım ama tür nedeniyle biraz gözden kaçtı.

[Kendime] bir iyilik yaptım, çünkü kesinlikle dımdızlak ortada kaldım ve güven ve güvenlik anlayışıma karşılık yaslandığım her şey tamamen buharlaştı. Ve bu beni bir şeyler öğrenebilecek hale getirdi.

Downey Jr. 2021'de herhangi bir film projesinde yer almadı ve 2022'de "Sr." belgeseliyle geri döndü. Belgesel, film yapımcısı babası Robert Downey Sr.'la ilişkisini inceliyordu.

Ardından Christopher Nolan'ın yönettiği Oppenheimer'da Lewis Strauss'u canlandırdı ve kısa süre önce Altın Küre kazandığı performansıyla beğeni topladı. Bu yılki Oscar Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinin önde gelen adaylarından biri olarak görülüyor.

Geçen yıl Downey Jr.'ın Oppenheimer'daki rol arkadaşı Cillian Murphy onu "birlikte çalıştığım en heyecan verici aktör" diye nitelemişti.

GQ'ya verdiği röportajda Murphy şunları söylemişti:

Downey'le oynadığım sahnelerin çoğu epey serbest ve doğaçlamaydı.

Demek istediğim, onunla birlikte oynamak olağanüstüydü. O kesinlikle heyecan verici, şimdiye kadar çalıştığım en ilgili, hazır ve tahmin edilemeyecek kadar zeki bir aktör.

Downey Jr.'ın halihazırda Richard Attenborough'nun 1991 yapımı biyografi filmi Chaplin'deki Charlie Chaplin rolü ve Ben Stiller'ın hicivli savaş komedisi Tropik Fırtına'daki (Tropic Thunder, 2008) komedi rolüyle aldığı iki Akademi Ödülü adaylığı var.

Aktör geçen yıl The New York Times'a verdiği röportajda, "film yapmaya daha saf bir yaklaşımla bağımı yeniden kazandığım için" diyerek bu sebepten dolayı mutlu olduğunu söylemişti.

Dolittle heba edilmiş fırsatın iki buçuk yıllık bir yarasıydı.

Sonra eski dostum Chris Nolan aradı ve onun bu sanat formuna nasıl sade, neredeyse keşiş gibi yaklaştığını görmek, ayın diğer tarafına gitmek gibiydi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU