Seinfeld'in sevilen oyuncusu hayatını kaybetti

Amerikalı aktör en çok, popüler Amerikan sitcom'unda canlandırdığı "Çılgın" Joe Davola rolüyle tanınıyordu

Seinfeld'le tanından oyuncu Peter Crombie kısa süren bir hastalık döneminin ardıdan hayatını kaybetti. Oyuncu 71 yaşındaydı (NBC)

Seinfeld'le tanınan oyuncu Peter Crombie kısa süren bir hastalık döneminin ardından hayatını kaybetti. Crombie 71 yaşındaydı.

Amerikalı aktör en çok 1989'dan 1998'e kadar süren popüler Amerikan sitcom'unun 4. sezonunda canlandırdığı "Çılgın" Joe Davola karakteriyle tanınıyordu.

Oyuncunun eski eşi Nadine Kijner 10 Ocak Çarşamba günü Instagram'da paylaştığı açıklamada haberi doğrularken, Crombie'yi kaybetmekten duyduğu "şoku ve derin üzüntüyü" anlattı.

Kijner, Crombie'yle düğünlerinden fotoğraflarını paylaşarak şöyle yazdı:

Eski eşimin bu sabah öldüğünü açıklamaktan şok ve derin bir üzüntü duyuyorum. Onca harika anı ve iyi bir adam olduğun için teşekkür ederim.

Pek çok kişi seni sevdi çünkü sen nazik, fedakar, şefkatli ve yaratıcı bir ruha sahiptin.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nadinekijner (@nadinekijner)


TMZ'ye konuşan Kijner, Crombie'nin kısa süren bir hastalık döneminin ardından öldüğünü söyledi. Öte yandan aktörün ölüm nedeni henüz doğrulanmadı.

Kijner "En nazik, en şefkatli, en fedakar, en düşünceli adamdı. Herkes tararafından sevilirdi, cömertti ve hiçbir zaman kimse hakkında kötü bir söz söylemezdi" diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Seinfeld'in kadrosuna 1992'de katılan Crombie, 5 bölüm boyunca dizinin başrolü Jerry Seinfeld'e dehşet saçan ve eziyet eden "Çılgın" Joe Davola karakterini canlandırmıştı.

Crombie'nin karakteri 4. sezonun bir noktasında Jerry'nin arkadaşı Elaine'le (Julia Louis-Dreyfus) de çıkmıştı. 

Komedyen Lewis Black ve sinemacı Jay Russell, eskiden Twitter diye bilinen sosyal medya platformu X'te paylaştıkları yürekten mesajlarla Crombie'yi andı.

Black gönderisinde "Dostum Peter Crombie'nin ölümü beni derinden üzdü. Yetenekli bir sanatçıydı. Sadece harika bir oyuncu değil, aynı zamanda muazzam derecede becerikli bir yazardı" diye yazdı.

Daha da önemlisi zeki olduğu kadar sevecendi ve ben onu tanıdığım için daha iyi biriyim.

2000 yapımı filmi Köpeğim Skip'te (My Dog Skip) Crombie'yi oyuncu kadrosuna alan Russell ise "Harika, şefkatli, zarif bir adam ve muhteşem bir oyuncu olan arkadaşım Peter Crombie huzur içinde yatsın" diye yazdı. 

Peter, Köpeğim Skip'te 'kötü adamı' oynayarak bana bu büyük yeteneğini bahşetti ve dünyanın dört bir yanındaki köpek seven kişileri korkutmada mükemmel bir iş çıkardı. Umarım artık huzur içindedir. Yolun açık olsun üstat.

26 Haziran 1952'de doğan Crombie'nin diğer film ve TV yapımları arasında Perfect Strangers, Uzay Yolu: Derin Uzay Dokuz (Star Trek: Deep Space Nine), The Doors, Katil Doğanlar (Natural Born Killers), Law & Order ve Bozulan Yeminler (Broken Vows) yer alıyor. 

Hayattaki diğer yakınlarıyla ilgili herhangi bir ayrıntıya henüz ulaşılamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU