Çöpte bulunan orijinal Friends senaryoları açık artırmayla satılacak

4. sezon senaryoları 1998'de Londra'daki çekimler sona erdikten sonra çöpe atılmış

Friends oyuncuları (soldan sağa) David Schwimmer, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc. (NBC)

Hertfordshire'daki müzayede evi Hanson Ross, 1998'de Londra'da çöpe atılmış halde bulunan iki orijinal Friends senaryosunu 12 Ocak'ta satışa çıkarıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NBC'nin popüler sitcom'unun senaryolarının, 4. sezonun "The One With Ross's Wedding" bölümünün birinci ve ikinci kısımlarının çekimlerinin ardından artık kullanılmayan Fountain Studios'da bulunduğu söyleniyor.

The Telegraph'a göre, içeriğin sızmasını önlemek amacıyla dizinin tüm oyuncuları ve ekibinin senaryoları imha etmesi beklenirken, adının açıklanmasını istemeyen bir stüdyo çalışanı, çöpe atıldığı anlaşılan senaryoları kurtardı.

Çalışan, gazeteye yaptığı açıklamada, "Çekimler bittikten birkaç hafta sonra onları bir çöp kutusunda buldum" dedi.

Her şeyin düzenli olmasını ve etrafta çöp bırakılmamasını sağlamak işimin bir parçasıydı. Onlarla ne yapacağımdan emin değildim, bu yüzden ofisimdeki çekmeceme koydum.

Çalışan sözlerine şöyle devam etti:

Oyuncu kadrosunun hangi üyesine ait olabileceklerini merak ettiğimi hatırlıyorum.

1999'da Fountain Studios'dan ayrıldım ve masamı toplamaya geldiğimde her şeyi büyük bir karton kutuya atıverdim. Senaryoların orada olduğunu unutmuşum. Bir yığın evrakın arasına karışmışlardı.

Adının açıklanmasını istemeyen çalışan, "Ne gariptir ki büyük bir Friends hayranı değilim" itirafında bulundu. "Diziyi sevmediğimi söyleyemem ama senaryoları elimde olan bölümleri daha yeni izledim" diye ekledi.

Amerikan mizahı bizimkinden farklı. Bu senaryolar büyük bir Friends hayranı tarafından sahiplenilmeyi hak ediyor.

Senaryoları 26 yıldır saklayan 60 yaşındaki Londralı, cuma günkü etkinlikte bunları açık artırmayla satışa çıkaracak. Hanson Ross, senaryoların değerinin 600 ila 800 sterlin (yaklaşık 22 bin ila 30 bin TL) olduğunu tahmin ediyor.

1998 tarihli bölümde Jennifer Aniston'ın canlandırdığı Rachel Green, David Schwimmer'ın oynadığı Ross'a, Helen Victoria Baxendale'ın hayat verdiği nişanlısı Emily'yle evlenmeden önce ona aşık olduğunu söylemek için umutsuzca Londra'ya gitmeye çalışıyordu.

Hanson Ross'tan Amanda Butler, The Telegraph'a, "Friends hayranları bunlara kesinlikle bayılacak. Bizi Ross, Monica, Joey, Chandler ve Rachel'ın Ross'un nişanlısı Emily'le Londra'da evlenmesini izlemek üzere İngiltere'ye gittikleri 1998'e götürüyorlar" diyor.

Ross, "Fiyatları 600-800 sterlin olarak belirledik ancak dizinin dünya çapındaki büyük çekiciliği sayesinde satışın çekiç fiyatının nereye varacağını kim bilebilir?" dedi.

Friends'in final bölümü 20 yıl önce 2004'te yayımlandı ancak diziyi hâlâ milyonlarca kişi izliyor ve beğeniyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU