Jodie Foster, genç oyuncu olmanın zorluklarını kendi zamanıyla kıyasladı

Non-binary yıldız Bella Ramsey'i öven iki Oscar ödüllü oyuncu, Hollywood'da "büyümenin zor" olduğunu söylüyor

Jodie Foster (AP)

Jodie Foster, bugün eğlence sektöründe genç bir kadın olmakla kendi deneyimleri arasındaki farklarla ilgili düşüncelerini paylaştı.

Çocukluğundan beri Hollywood'un tanıdık simalarından olan 61 yaşındaki Foster, 13 yaşındayken çocuk müzikali Bugsy Malone'da (1976) ve aynı yıl 14 yaşındayken Martin Scorsese'nin yönetmenliğini yaptığı Taksi Şoförü'nde (Taxi Driver) ilk rollerini üstlendi.

The Guardian'a verdiği yeni röportajda Nyad'la bilinen oyuncu, Game of Thrones ve The Last of Us'ın non-binary (ikili cinsiyet sınıflandırmasının dışındaki kimlikler için kullanılan tanım -çn.) yıldızı Bella Ramsey gibi, sektördeki genç oyunculara rehberlik etmekten bahsetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Foster "Genç aktrislere çok fazla elimi uzatıyorum. Buna mecburum. Çünkü büyümek zordu" diye belirtti.

20 yaşındaki Ramsey, Elle dergisinin aralıkta Los Angeles'ta düzenlediği Hollywood Kadınları (Women in Hollywood) kutlamasında Foster'ı takdim etmişti. Etkinlikte Ramsey, Foster'ın "güzelce dikilmiş gayet mükemmel bir takım elbise" diye tanımladığı bir kıyafet giymiş ve saçlarını "ortadan ayırmış ve makyaj yapmamıştı".

Genç bir oyuncuyken aynı seçimi yapabileceğini düşünüp düşünmediği sorulduğunda Foster bunun mümkün olamayacağını itiraf etti.

"Çünkü biz özgür değildik. Çünkü özgürlüğümüz yoktu" diye açıklayan oyuncu, genç yıldızların artık daha fazla özgürlüğe sahip olduğunu umduğunu paylaştı.

Ve umarım halihazırda yaşanan özgünlük vektörü de bunu sunuyordur; gerçek özgürlük ihtimali. İyi olan başka şeylerimiz vardı.

Ve şunu söyleyebilirim: Kendi kuşağım için yapabileceğimin en iyisini yaptım. Feminizm açısından nereye uyduğumu ve nerede olmak istediğimi anlamakla çok meşguldüm. Ama merceğim yeterince geniş değildi. Son derece ayrıştırılmış bir dünyada yaşıyordum.

6 Ocak Cumartesi günü yayımlanan röportajın başka bir yerinde Foster, eski partneri Cydney Bernard'la paylaştığı oğullarından ve kadınlar tarafından yetiştirilme deneyiminin onlarda "nasıl erkek olunacağına" dair ilk başta kafa karışıklığına yol açtığından bahsetti.

Ünlü oyuncu, 20'li yaşlarındaki Kit ve Charles için "Film izlemeyi ve evde oturmayı seviyorlar ve kadın arkadaşlarına çok düşkünler" dedi.

Süper feministler. İki kadın (üç kadın) tarafından yetiştirildiği için büyük oğlumun lisedeyken, erkek olmanın ne demek olduğunu anlamaya çalıştığı bir an vardı. Televizyon izledi ve şu sonuca vardı: 'Sadece pislik olmam gerekiyor. Anlıyorum!'

Foster "Ve ben de 'Hayır! Erkek olmak böyle bir şey değil! Kültürümüzün bunca zamandır size sattığı şey bu' dedim" diye devam etti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU