Nasrallah: Yanıt vermezsek Lübnan'ın tamamı saldırıya açık hale gelir

Nasrallah televizyon açıklamasında “Aruri ve arkadaşlarının öldürülmesi kesinlikle karşılıksız ve cezasız kalmayacaktır” dedi

Nasrallah konuşuyor / Fotoğraf: AFP

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el Aruri'ye Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta suikast düzenlenmesine yanıt verme kararının alındığını ancak kararın geniş çaplı olarak inceleneceğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nasrallah televizyon açıklamasında, Lübnan’ın güney banliyölerine düzenlenen büyük ve tehlikeli ihlali kabul edemeyeceklerini ifade ederek, “Aruri ve arkadaşlarının öldürülmesi kesinlikle karşılıksız ve cezasız kalmayacaktır; karar sahanın elindedir. Yanıt kaçınılmaz olarak gelecekti. Bu büyüklükte bir ihlale sessiz kalamayız çünkü bu tüm Lübnan'ın saldırıya açık hala gelmesi demektir” ifadelerini kullandı.

Nasrallah, “Bu ihlal konusunda sessiz kalmanın yarattığı zararın boyutu, tepkiden kaynaklanabilecek risklerden daha büyük, bu nedenle karar sahaya ait” dedi.

Nasrallah, Lübnan ile İsrail arasındaki kara sınırı anlaşmazlığı dosyasının ‘Gazze'deki ateşkesten sonra’ sona erdirilmesinin kapısını açarak, “Bugün İsrailliler, direnişin yıllar önce oluşturduğu caydırıcılık denklemlerini kanıtlıyor. Bu, Gazze'ye yönelik saldırılar durduktan sonra Lübnan'a, B1 Bölgesi'nden Şeba Çiftlikleri'nin geri kalanına ve topraklarımızın her santimetrekaresine kadar topraklarının geri kalanını kurtarma fırsatı sunuyor” ifadelerini kullandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU