Nasrallah: Direnişe destek verenler, Gazze'nin zafere ulaşacağını teyit ediyor

İşgal altındaki Filistin meselesini dünyanın ilk meselesi olarak tanıtacak bir olayın olması gerekiyordu

Fotoğraf: X

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın merakla beklenen konuşması başladı. Nasrallah’ın konuşması öncesinde İsrail olası saldırı ihtimaline karşı Lübnan sınırında turuncu alarm durumuna geçmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hamas'ın İsrail'de 7 Ekim'de düzenlediği saldırıların ardından ilk kez konuşan Nasrallah özetle şunları söyledi:

Selam olsun, selam olsun bu dünyada eşi benzeri olmayan efsane insanlara, enkaz altından nasıl çıktıklarını izlediğimiz, verdikleri her şeyin direniş için feda olduğunu haykırdığımız Gazze halkına, Filistin ve Mescid-i Aksa. Bu kutlu savaşın kalbine giren Irak ve Yemen silahlarını özellikle anıyor ve selamlıyorum

Filistin halkının çektiği acılar 75 yılı aşkın süredir biliniyor. Mevcut gadder ve aptal hükümetle son yıllardaki koşullar çok ağırlaştı. Düşmanın politikası giderek kibirli, aşağılayıcı ve baskıcı bir hal alıyordu. Dolayısıyla bu gaspçı, zalim varlığı sarsacak ve onun kibirli destekçilerini özellikle Washington ve Londra'yı da sarsacak büyük bir olayın yaşanması gerekiyordu.

“Mescid-i Aksa Tufanı Operasyonu'nun kararı ve uygulaması da %100 Filistinliydi ve operasyonun sürpriz faktörüyle büyük başarı elde etmesini sağlayan da mutlak gizlilikti” diyen Hizbullah lideri, “Bu gizlilik direniş ekseninde kimseyi rahatsız etmedi, aksine karşıydı ve direniş ekseninin aldığı hiçbir karara da bir etkisi olmadı, daha ziyade yaşananlar gerçek kimliği doğruladı. Savaşın ve hedeflerin önünü kapatmış, bunları tahrif edebilecek, çarpıtabilecek düşmanların ve münafıkların önünü kapatmıştı” ifadelerini kullandı.

Siyonistlerle mücadelenin ‘tam meşruiyete sahip bir savaş’ olduğunu aktaran Nasrallah, “Direniş hareketleriyle ilgili karar bizzat hareketlerin elindedir” dedi.

Karar alıcıların direnişin liderleri, direniş halkı ve mücahitleri olduğunu söyleyen Nasrallah, Aksa Tufanı için şunları söyledi:

Mescid-i Aksa Tufanı operasyonu, İsrail’de güvenlik, askeri, siyasi, ahlaki ve psikolojik düzeyde bir depreme yol açmıştır. Operasyonun stratejik ve varoluşsal yansımaları, bugüne ve geleceğe etkilerini bırakacaktır

Bu süreç, bilmemiz ve daha sonra ışık tutmamız gereken birçok gerçeği ortaya çıkardı Mescid-i Aksa Tufanı gerçekten de bu varlığın örümcek ağından daha zayıf olduğunu kanıtladı. Amerika'nın “İsrail”i kucaklama, yardım etme ve destekleme konusundaki bu acelesi, bu varlığın zayıflığını, başarısızlığını ve zayıflığını ortaya çıkarmıştır.

Bu kutlu savaşın kalbine giren Irak ve Yemen silahlarını özellikle anıyor ve selamlıyorum “İsrail” ilk günden itibaren Batı ve Avrupa'nın “İsrail”e manevi destek için seferberliğinin yanı sıra Amerika'da da silah depoları açmasını istedi.

Şu anda Gazze'de, Batı Şeria'da ve tüm cephelerde gerçekleştirilen fedakarlıklar değerli fedakarlıklardır çünkü bu düşmanla çatışmada yeni bir aşamayı ve Filistin halkının kaderinde yeni bir tarihi aşamayı oluşturmuşlardır. Bölge halklarının başka seçeneği yok.

Mescid-i Aksa Tufanı'nın ilk saatlerinden itibaren bu düşmanın şaşkına döndüğü, kaybolduğu ve şaşkına döndüğü belliydi.

İşgal altındaki Filistin meselesini dünyanın ilk meselesi olarak tanıtacak bir olayın olması gerekiyordu, o da 7 Ekim'deki “Mescid-i Aksa Tufanı” operasyonuydu.

2006'da Lübnan'da olan şey, düşmanın savaşın amacını Hizbullah'ı ezmek ve iki esiri kayıtsız şartsız geri almak olarak belirlemiş olmasıydı, 2006'da da bu olmadı.

Bugün Gazze Şeridi'nde yaşananlar İsraillilerin aptallığını, ahmaklığını ve beceriksizliğini de ortaya koyuyor; böylece dünyanın gözü önünde çocukları, kadınları, sivilleri öldürüyor, kiliseleri, camileri, hastaneleri yıkıyorlar.

Mescid-i Aksa Tufanı başladıktan sonraki bir ay içerisinde Siyonist düşman tek bir başarı bile sağlayamadı. Siyonist düşman büyük bir kara operasyonu başlatmaktan çekiniyor çünkü aciz, başarısız ve korkuyor. Düşmanın iyi yaptığı şey, Filistin'de, Lübnan'da ve tüm bölgede yaptığı gibi katliamlar yapmaktır, amaç direniş liderliğinin iradesini baltalayarak teslim olmaktır. Her gün Gazze'den gelerek açıkça direnişe destek verenler, Gazze'nin zafere ulaşacağını teyit ediyor.

Gazze şehitleri, halklarımızı kandırıp onları normalleşmeye iten tüm sahte maskeleri ortaya çıkarıyor ve düşürüyor. Kardeşlerine destek veren onurlu direnişçileri selamlıyoruz.

8 Ekim'den bu yana mücadeleye girdik

Çarpıtma ve tahrifatla yürüttükleri kamuoyu mücadelesinde bu gerçekleri açıklamak, bu dünyadaki her özgür ve onurlu insanın görevidir. Bugün Gazze halkını savunmak insan insanlığının bir gereğidir ve sessiz kalanın insanlığını, onurunu, dinini yeniden düşünmesi gerekir.

Ulaşılması gereken iki hedef var, birincisi Gazze Şeridi'ne yönelik saldırının durdurulması, ikincisi ise Gazze'nin, Gazze'deki Filistin direnişinin ve özellikle Hamas'ın galip gelmesi

Gazze'nin zaferi Filistin halkının, tutsakların ve başta komşu ülkeler olmak üzere bölge ülke ve halklarının zaferidir ve Mısır, Ürdün, Suriye ve Lübnan'ın ulusal çıkarınadır

Düşman Lübnan'ı ve halkını tehdit ediyor, Gazze'nin kumlarında boğulmasına rağmen tehdit ediyor ama Gazze'deki çocuk kanlarıyla, sivillerin cenazeleriyle, cami ve kiliselerle Lübnan halkını güçlendiriyor.

İsraillilerin yaptığı ve hala yapmakta olduğu en önemli hatalardan biri ulaşamayacakları ve ulaşamayacakları yüksek hedefler koymaktır. İsrail hükümetlerinin Lübnan ve Filistin'deki direniş hareketleriyle ilgili deneyimlerinden çıkardığı dersleri dikkate almadığı görülüyor.
 

Her özgür ve onurlu insan sorumluluk taşımalı ve Arap ülkeleri Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurmak için çalışmalıdır. Arapların acizliği Gazze'ye insani yardım götüremeyecek, yaralıları çıkaramayacak noktaya mı geldi?

8 Ekim'den bu yana mücadeleye girdik. Sınırda olup bitenlere objektif olarak bakarsak, bunu çok önemli ve anlamlı buluruz. Lübnan cephemizde olup bitenler İsrail tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir olaydır. Bizim cephede olup bitenler çok önemli ve etkili, zaten bununla sınırlı kalmayacak. 8 Ekim'den bu yana İslami direniş gerçek bir mücadele yürütüyor ve koşulları ve prosedürleri farklı. Bu savaşta 57 şehit verildi ve 7 Ekim'de düşman, Gazze'deki savaşta seferber olmak üzere Lübnan sınırından güçlerini çekmeye başladı.

Direniş operasyonları, düşmanı sınırda tutmaya ve hatta onlara kuvvet eklemeye zorladı, bu da Lübnan cephesinin Gazze'ye saldırmak için kullanacağı güçlerin büyük bir kısmını azalttığı anlamına geliyor.

Bazıları risk aldığımızı söylüyor, bu doğru ama hesaplanmış bir macera bu

Lübnan cephesi İsrail ordusunun üçte birini işgal altındaki Filistin sınırına çekmeyi başardı.İsrail deniz kuvvetlerinin yarısı Lübnan karasularının karşısında, füze savunmasının yaklaşık yarısı ise İsrail'e yakın bir konumda bulunuyor. Lojistik güçlerin üçte biri Lübnan cephesine yönlendiriliyor.
 

Kuzeyde 43 koloni boşaltıldı ve bu durum işletme üzerinde psikolojik, mali ve ekonomik olarak büyük bir baskı oluşturuyor

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU