Hizbullah: Nereye hareket etmemiz gerekiyorsa oraya hareket edeceğiz

Hizbullah mensubu Lübnanlı Milletvekili Hüseyin el-Hac Hasan, Nasrallah’ın videosunu yayınladı

Hizbullah mensubu Lübnanlı Milletvekili Hüseyin el-Hac Hasan, X platformunda Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın videosunu yayınladı Fotoğraf: X

Hizbullah’ın Lübnan Temsilciler Meclisi’ndeki Direnişe Sadakat Bloğu’nun Milletvekili Hüseyin el-Hac Hasan, X platformundaki (eski adıyla Twitter) hesabında Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın, Hizbullah logolu bir resmin önünden geçtiğini gösteren bir video yayınladı. “Allah vadinden dönmez" yorumunu yapan Nasrallah, 7 Ekim'de Gazze'ye yönelik savaşın başlamasından bu yana herhangi bir konuşma yapmadığını, bunun da özellikle İsrailliler arasında içeride ve dışarıda soru işaretleri yarattığını belirtti.

Hizbullah yetkilileri, tam hazırlıklı olduklarını, İsrail'in kırmızı çizgileri aşması durumunda harekete geçeceklerini ve karşılık vereceklerini yineledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dün, Kudüs uğruna şehit düşen savaşçıların onuruna güneydeki bazı bölgelerde düzenlenen anma törenlerinde Hizbullah temsilcilerinin yaptığı konuşmalar, Gazze'deki savaş esnasında direnişin, işgal altındaki Filistin'de ve Lübnan'da neler yaptığına yoğunlaştı. Bu bağlamda Direnişe Sadakat Bloğu lideri Milletvekili Muhammed Raad, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Gazze Savaşı sırasında hazırlık seviyemizi yükselttik. Düşmanın, gerçekleştirdiğimiz ve ona dayattığımız angajman kurallarını yıkmak istediği her girişimle yüzleşmeye çalıştık. Bulunduğumuz alanda kararlılığımızı sürdürdük ve tüm dünyaya düşmanı caydırmak için lehimize olan pozisyonu almaya hazır olduğumuzu gösterdik. Bu pozisyona ancak biz karar veririz. Buna karar verirken de en büyük ulusal çıkarımızı göz önünde bulundururuz. Harekete geçmemiz gereken yerde harekete geçeceğiz. Olmamız gereken yerde olacağız. Caydırıcı bir eylemde bulunmamız gereken yerde, düşmanımızı caydırmaya ve en azından mevcut çağda, tarihin benzerini görmediği barbarlığa maruz kalan mazlumları savunmak için bu zulmü gerçekleştiren barbarların vahşi içgüdülerini kontrol etmelerine katkıda bulunan bir vizyonla hareket edeceğiz.

Raad, “Bu savaş uzayabilir, ateşkesler hüküm sürebilir, esir ve rehinelerin takası için teklifler sunulabilir. Çözüm için bir ışık penceresi varsa bunun temeli bu saldırganlığın duracağı ya da durmayacağına bağlıdır” dedi. Raad, barış için gerekli olan şeyin, saldırganlığı derhal durdurmak ve direniş için sürekli tetikte olmak olduğuna işaret etti.

Raad, “Biz Lübnan'da tamamen hazırlıklıyız. Seçimimizi, ülkemizi ve halkımızı korumak için buradayız. Gazze’deki mazlumlara yardım etmek için buradayız. Bölgemizdeki güvenliği ve adaleti sağlamak, zulmü ve düşmanlığı kaldırmak için buradayız” ifadelerini kullandı.

Direnişe Sadakat Bloğu üyelerinden Milletvekili Ali Feyyaz ise “7 Ekim'den sonra Gazze'de yaşanan çatışmalar ve ardından eş zamanlı olarak Lübnan-Filistin sınırındaki cephede çatışmaların patlak vermesiyle bölge büyük dönüşümlere girdi” dedi. İnisiyatifin, çatışma temposunun ve angajman kurallarının belirlenmesinin direnişin elinde olduğunu ifade eden Feyyaz, “düşmanın saldırganlıkta ısrar etmesi ve angajman kurallarını çiğnemesi halinde kendi elleriyle kendisine cehennemin kapılarını açacağını çok iyi bir şekilde bilmesi gerektiğini” vurguladı. Hizbullah Merkez Konseyi üyesi Şeyh Nebil Kavuk da şunları söyledi:

Tüm uçak gemilerine, filolara, tehditlere ve baskılara rağmen Hizbullah halen sahada savaşıyor. Hizbullah her halükârda Gazze'yi desteklemeye ve savaşmaya devam edecek.

Hizbullah’ın, saldırgan hedefleri engelleyene kadar sahada kalacağını ve direnişin bir gözünün Gazze'de, diğer gözünün ise güneyde olacağını vurgulayan Kavuk, “Çünkü savaş tektir, kader tektir ve zaferden başka seçenek yoktur. Gazze'nin zaferi, aynı zamanda Lübnan ve bölge için bir zaferdir. Gazze'deki İsrail hedeflerinin vurulması, Lübnan'daki direnişin ve ülkedeki tüm onurlu insanların temel hedefidir” ifadelerini kullandı.

İsrail’in, Hizbullah’ın kırmızı çizgilerini iyi bildiğini, gerektiğinde Lübnan'ı ve sivilleri korumada tereddüt etmeyeceklerini ifade eden Kavuk, “Eğer İsrail sivillere saldırmakta ısrar ederse, direnişin tepki vereceğini, cevap vermekte tereddüt etmeyeceğini ve düşmanı caydırma noktasında gevşeklik göstermeyeceğini” vurguladı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU