New York Belediye Başkanı, 17 otobüs firmasına dava açtı

Eric Adams, Teksas'tan New York'a göçmen taşıyan otobüslere karşı agresif önlemler aldı

(Reuters)

New York Belediye Başkanı Eric Adams, New York Sosyal Hizmetler Yasası'nı ihlal ettikleri iddiasıyla Teksas'tan New York'a göçmen taşıyan 17 ulaşım şirketine 700 milyon dolardan fazla tazminat talebiyle bir dava açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Perşembe günü New York Yüksek Mahkemesi'ne sunulan dosyada Adams, otobüs şirketlerinin bakıma muhtaç göçmenleri "bilerek" Teksas'tan New York'a getirdiğini ve bunun da yasanın "[muhtaç bir kişiyi] kamuya yük yapmayı" yasaklayan bölümünü ihlal ettiğini öne sürdü.

Adams, Teksas Valisi Greg Abbott'un "sosyal hizmetleri zora sokmak amacıyla" onbinlerce göçmeni şehre taşımak için "plan" uyguladığını iddia ediyor ve bunun siyasi bir taktik olduğuna inandığını belirtiyor.

Abbott, Meksika üzerinden ABD'ye gelen göçmen akınıyla başa çıkmak için agresif bir yaklaşım benimsemişti ve onları otobüslerle ülke genelindeki şehirlere, özellikle de Demokratların yönetiminde olanlara göndermişti.

Adams, 33 bin 600'den fazla göçmenin New York'a habersiz geldiğini ve şehri insani krize sürüklediğini söyledi. 

Belediye Başkanı, adı geçen 17 sanıktan New York'a getirilen ve daha sonra getirilecek kişilerin bakım masrafları için "en az 708 milyon dolar" talep ediyor.

Adams videolu mesajında, "New York şehri bu insani krizi yönetmek için üzerine düşeni yaptı ve yapmaya devam ediyor. Ancak Teksas eyaletinin pervasız siyasi oyunlarının maliyetini tek başımıza karşılayamayız" dedi.
 


Geçen yıl boyunca Adams, barınma, yiyecek ve eğitim masraflarının karşılanması için federal kurumlardan yardım talep etmiş ve çalışma izinlerinin daha kolay erişilebilir hale getirilmesini Biden yönetiminden istemişti.

Belediye Başkanı, Başkan Joe Biden ve yönetimini krize müdahale etmekte başarısız oldukları için açıkça eleştirdi.

Son birkaç hafta içinde Adams, New York'a giren göçmen sayısını kontrol altına almak üzere daha agresif bir yaklaşım benimsedi. Geçen hafta, otobüslerin gelebilecekleri zamanı kısıtlayan, yalnızca belirli saatler içinde gelmelerini ve 32 saat önceden bunu bildirmelerini isteyen bir yürütme emri uygulamaya koydu.

Adams perşembe günü açılan davada, göçmenleri New York dışında bırakarak ve trenlere yönlendirerek yürütme emrini bozmak suretiyle davalıların "kötü niyetle" hareket ettiklerini öne sürdü.

Davada adı geçen ulaşım şirketleri Buckeye Coach, Cardigan Tours, Classic Elegance Coaches, Coastal Crew Change Company, Ejecutivo Enterprises, El Paso United Charters, Garcia and Garcia Enterprises, JY Charter Bus Inc, Lily's Bus Lines, Mayo Tours, Norteno Express, Roadrunner Charters, Southwest Crew Change Company, Transportes Regiomontanos, VLP Charter, Windstar Lines ve Wynne Transportation.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU