Gazze'deki hayvanat bahçesini de açlık vurdu: Maymunlar öldü, aslanlar ekmekle besleniyor

"Hayvanlarla birlikte yaşamak, savaş uçaklarının sunduğundan çok daha merhamet dolu bir hayat anlamına geliyor"

Hayvanat bahçesi sahipleri bitkin düşen bir maymunu hayatta tutabilmek için domates dilimleriyle besliyor (Reuters)

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik 12 haftadır devam eden saldırıları, bölgenin güneyindeki Refah'ta yer alan hayvanat bahçesini de etkiledi.

Reuters haber ajansı, hayvanat bahçesindeki maymunlar, papağanlar ve aslanların açlıkla mücadele ettiğini ve bir kısmının hayatını kaybettiğini aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Refah'ın Gazzeli sivillerin kaçış noktalarından biri olduğu vurgulanan haberde, hayvanat bahçesindeki kafeslerin çevresine de çadırlar kurulduğu belirtildi.

Hayvanat bahçesinin sahibi olan Gomaa ailesinden de birçok kişinin artık bu çadırlarda yaşadığı ifade edildi.

Reuters'a konuşan Adel Gomaa, "Tamamen yok olan birçok aile var. Ailemizin tamamı artık bu hayvanat bahçesinde kalıyor. "Hayvanlarla birlikte yaşamak, savaş uçaklarının sunduğundan çok daha merhamet dolu bir hayat anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Gomaa, şu ana kadar 4 maymunun açlıktan hayatını kaybettiğini ve bir diğer maymunun da kendini besleyemeyecek kadar zayıf düştüğünü söyledi.

aslan
Gazze'deki hayvanat bahçesinde ekmekle beslenen aslanlar (Reuters)


İki yavru aslan için de endişeli olduklarını belirten Gomaa, "Onları hayatta tutmak için suya batırılmış kuru ekmekle besledik. Durum gerçekten çok trajik" dedi.

Anne aslanın savaşın başlangıcından bu yana ağırlığının yarısını kaybettiğini belirten hayvanat bahçesi sahibi, savaş öncesi dönemde günlük olarak tavukla beslenen aslana haftalık aralıklarla ekmek verebildiklerini söyledi.

Birleşmiş Milletler'in geçen hafta yayımladığı raporda Gazze'de kıtlık riskinin yükseldiği ve birçok kent sakininin "kriz düzeyinde" açlıkla mücadele ettiği belirtilmişti.

İsrail, savaşın başlangıcından itibaren abluka altındaki Gazze'ye gıda, ilaç, enerji ve yakıt sevkıyatını tamamen durdurmuştu.

Şu anda bölgeye yardım girişine izin verilse de, güvenlik kontrolleri ve savaş bölgesini kaplayan enkaz yığınları, yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını zorlaştırıyor.

Birçok Gazze sakini, her gün yemek yiyemediğini söylüyor.


Independent Türkçe, Reuters, Arab News

DAHA FAZLA HABER OKU