Arizona'daki çölde bulunan cesedin kimliği 47 yıl sonra tespit edildi

Yürüyüşçüler, cesede Kasım 1976'da Bullhead City'nin kuzeydoğusundaki tepelerde rastlamıştı

1976'da polis tarafından kurbanın "muhtemel benzerinin" çizildiği bir robot resmi (Kuzey Arizona Müzesi)

Yaklaşık 50 yıl önce başından vurularak öldürülen ve Arizona'daki çölde sığ bir mezara gömülen adamın kalıntılarının kimliği nihayet belirlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yürüyüş yapan bir grup 23 Kasım 1976'da Arizona'nın kuzeybatısındaki Nevada sınırına yakın olan Bullhead City'nin kuzeydoğusundaki tepelerde gezerken cesede rastlamıştı.

Salı günü Mohave County Şerif Bürosu, faili meçhul dava soruşturmasının ardından, ölen kişinin El Salvador kökenli Luis Alonso Paredes olduğunu açıkladı.

Ancak Paredes'i kimin öldürdüğü ve Arizona'daki çöle nasıl geldiği hâlâ gizemini koruyor. Dedektifler henüz adamın akrabalarından herhangi birine ulaşamadı ve an itibarıyla halktan bilgi istiyorlar.

Paredes'in dosyası, dedektiflerin parmak izi almasına rağmen cesedin kimliğini tespit edememeleri üzerine yaklaşık 47 yıl boyunca rafa kaldırılmıştı.

Ancak o günlerde polis teşkilatının ABD'nin ulusal parmak izi veri tabanlarına erişimi yoktu. Dedektifler ekimde davayı yeniden incelemeye başladıklarında bir eşleşme bulabildi.

Şerif Bürosu, Paredes'in ölmeden önce yaklaşık 160 kilometre uzaklıktaki Las Vegas'ta ya da çevresinde çalışıyor olabileceğini ve daha önce San Francisco Körfez Bölgesi'nde ABD Donanması ve ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı'nda görev yapmış olabileceğini bildirdi.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU