ABD'deki barınakta yaklaşık 50 yıldır ilk kez hayvan kalmadı

Barınak, "Gerçek bir mucize!" diye yazdı

(Adams County SPCA)

ABD'deki bir hayvan barınağı yakın zamanda, yaklaşık 50 yıldır ilk kez tüm evcil hayvanlarının sahiplenilmesini kutladı.

Pensilvanya'da yer alan Adams County SPCA (Society for the Prevention of Cruelty to Animals/Hayvanlara Yönelik Zulmü Önleme) adlı bir hayvan barınağının Facebook gönderisine göre 47 yıl sonra ilk kez kuruluşun kafesleri tamamen boşaldı. Kuruluş gönderide tüm hayvanlarının sahiplendirildiğini ve sahipsiz hayvanların kalıcı yuvalarını bulduğunu belirterek bu başarıyı "gerçek bir mucize" diye nitelendirdi.

SPCA paylaşıma "Bugün Adams County SPCA için harika bir gün!" diye başladı.

İki hafta önce kafeslerimiz neredeyse doluydu, artık binada hiç köpeğimiz yok (kısa bir süre önce gelen sahipsiz bir kedimiz var)!!! Toplumumuz bir kez daha elini taşın altına koydu! Adams County SPCA 47 YILDIR ilk kez, hem de Noel zamanı boş; bu gerçek bir mucize!"

Bu bayram döneminde sahiplenilen hayvan sayısından dolayı havalara uçtuklarını da ekleyen kuruluş, çalışkan personel ve gönüllülerine de hak ettikleri övgüyü verdi. Kuruluş, boş kafeslerin bulunduğu bir koridorda yüzlerinde gururlu gülümsemelerle duran çalışanlarının fotoğrafını paylaştı.

Gönderide "Aşırı heyecanlı olduğumuzu söylemek yetersiz kalır!" diye yazdılar.

Personelimiz ve gönüllülerimiz, bakımımız altındaki hayvanlarla ilgilenmek ve doğru eve sahiplendirilmelerini sağlamak için ÇOK sıkı çalıştı! Bu yıl 598 hayvanı sahiplendirdik ve 125 sahipsiz hayvanı sahipleriyle yeniden buluşturduk! VAY BE! Yoğun bir yıl oldu! Devam eden destekleri için herkese teşekkür ediyor ve 2024'teki yeni maceralar için sabırsızlanıyoruz!

Gelecek hafta içinde Pensilvanya'daki diğer "bunalmış" barınakların yükünü hafifletmeyi planladıklarını yazan SPCA, buralardaki hayvanların bir kısmına yuva bulmayı umuyor. Kuruluş "Şimdi bu başarının tadını çıkaracağız! Mutlu Noeller!" diye belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Neredeyse iki hafta önce barınağın kafesleri doluydu fakat hayvan barınağına göre an itibarıyla hiç köpek yok ve sahipsiz bir kedi var. Barınaktaki hayvanların bakımından sorumlu Tonya Hays, önceki iki hafta içinde barınağın hem sahiplenilen hem de sahiplerine iade edilen 15 ila 20 hayvanı nakletmeyi başardığını Today'e açıkladı.

Hays, "Hepsini kısırlaştırmak, aşılamak, kalp kurtları ve kene kaynaklı hastalıklar için test etmek ve aynı zamanda çok sayıda [sahiplenme] başvurusunu işleme koymak zorundaydık, bu yüzden personel gerçekten sıkı çalıştı" dedi.

Epey güzeldi. Büyük bir başarıydı.

1 Kasım'dan bu yana barınak 94 hayvanın sahiplenilmesini sağlayıp 26 sahipsiz hayvanı sahiplerine iade ederken barınak yetkilileri, hiçbir hayvanın geri gönderilmediğini gururla doğruladı.

Barınaktan evcil hayvan sahiplenen pek çok kişi gönderinin yorum bölümünü, hem köpek hem de kedigillerin aralarında yer aldığı tüylü dostlarının fotoğraflarıyla doldurdu. Barınak hayvanların yeni sahiplerinden gelen hikayeleri (ya da "mutlu kuyrukları" [İngilizcede hikaye anlamına gelen "tale" kelimesi ve kuyruk anlamındaki "tail" sözcüğüyle kelime oyunu yapılmış -çn.]) de paylaşırken bunlardan biri, kısa süre önce sahiplenilen Bootsie adlı turuncu tekir kediyle ilgili yürek ısıtan bir hikayeydi.

Bootsie'nin sahibi barınağa "Çocuklarımızın hepsi ona bayılıyor ama 4 yaşındaki otistik kızım açısından işleri en çok değiştiren o oldu" diye yazdı.

Hope üzgün olduğunda büyük sinir krizleri geçirmek yerine Bootsie'ye sarılıyor, onu kucaklıyor ve şefkat, sevgi ve sevecenliği sözle ifade etme alıştırması yapıyor. Yaptığınız her şey için çok teşekkür ederim!

Hayvanlara Yönelik Zulmü Önleme Amerikan Derneği'ne (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals/ASPCA) göre her yıl barınaklara 6,3 milyon hayvan giriyor (neredeyse eşit sayıda kedi ve köpek) fakat yalnızca 4,1 milyonu sahiplendiriliyor. Örgüt, her yıl barınaklardaki 920 bin hayvanın uyutulduğunu ve bunların çoğunun kedi olduğunu da ekliyor. Öte yandan yılda tahmini 710 bini köpek ve 100 bini de kedi olmak üzere 810 bin sahipsiz hayvan, sahiplerine iade ediliyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU