İzleyiciler, festivalde 7 buçuk dakika ayakta alkışlanan filmi beğenmedi

"Kendimi horlarken yakaladım"

1957 yazında geçen film, motor sporları gazetecisi Brock Yates'in 1991 tarihli kitabına dayanıyor (NEON)

Adam Driver'ın merakla beklenen yeni filmi Ferrari, sinemalarda gösterime girdi. 

Ünlü aktörün son filmi, eylülde prestijli Venedik Film Festivali'nde 7 dakika 30 saniye ayakta alkışlanmasına rağmen sinemaseverleri pek mutlu edemedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tetikçinin Gecesi (Collateral), Büyük Hesaplaşma (Heat) ve Halk Düşmanları (Public Enemies) gibi meşhur suç filmlerinin usta yönetmeni Michael Mann imzasını taşıyan filmde 39 yaşındaki aktör, İtalyan otomobil efsanesinin kurucusu Enzo Ferrari'yi canlandırıyor.

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 74 puan alan filmle ilgili görüş birliği şöyle ifade edilmiş:

Şık ve iyi oynanmış Ferrari, zaman zaman zayıf kalan anlatımının üstesinden gelerek heyecan verici ve hayranlık uyandıracak kadar karmaşık bir biyografik film sunuyor.

Inverse'ten Alex Welch'in "Mann'ın mevcut filmografisine ateşli ve iyi işlenmiş bir ekleme" diye nitelediği film, sinema yazarlarının övgü dolu yorumlarını alsa da sinemaseverleri memnun edemedi.

80 yaşındaki tecrübeli yönetmen Mann'in filmini izleyen sinemaseverler, görüşlerini aktarmak için sosyal medyaya akın etti. 

"Bir keresinde kendimi horlarken yakaladım"

Bir Twitter kullanıcısı, "kendimi horlarken yakaladım" diye yakındı:

Asfaltın Kralları'na (Ford v. Ferrari) benzer bir şey bekliyordum. Ferrari'nin kişisel yaşamı, gerçek yarış arabalarından veya onların gelişiminden daha fazla öne çıkarıldı. Çoğunlukla sürüş teknikleri, kırsal kesim ve dar virajlı yolların çekimleri. Patrick Dempsey'nin rolü önemsizdi ve gerçekten konuya hiçbir şey katmadı. Hatta bir keresinde kendimi horlarken yakaladım.

Bir diğeri de şöyle yazdı: 

Bu yıl Napolyon, Leonard Bernstein ve Enzo Ferrari hakkında filmlerin çıkması ve tüm havalı şeylere odaklanmak yerine bunu evlilikle ilgili hale getirmeleri hiç mantıklı değil.

Bir izleyici de ekledi:

Adam Driver gittikçe daha da gözden uzak İtalyan CEO'ları oynamaya devam edecek.

Başka bir izleyiciyse Driver'ın performansından memnun kalmadığını ima etti:

Hollywood'un, Adam Driver'ın bi̇r fi̇lmi̇n dayanağı olamayacağını anlaması i̇çi̇n kaç tane daha büyük fi̇lmde rol alması gereki̇yor?

Enzo Ferrari'nin hayatının üç ayını inceleyen Ferrari'de başrolü üstlenen Adam Driver, izleyicilerden bazılerını memnun edememiş olsa da eleştirmenlerden övgü dolu yorumlar alıyor. 

Yıldızlarla dolu kadro

Filmde Ferrari, para sıkıntısı çekiyor, ölen oğlunun yasını tutuyor ve metresinden bir çocuğu var. Üstelik eşi bu durumu keşfedince işler sarpa sarıyor.

Başroldeki Driver'a Penélope Cruz, Shailene Woodley, Sarah Gadon, Gabriel Leone, Jack O'Connell ve Patrick Dempsey eşlik ediyor.


Independent Türkçe, Daily Mail, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU