Meşhur korku filmi, 2 bin sıçan ve gerçek alevlerle yeniden çekiliyor

Başrol oyuncusu 1922 yapımı korku klasiğinin yeniden çevrimi için tanınmaz hale geldi

Eggers, filmin "gotik bir saplantı hikayesi" olacağını söyledi (Focus Features)

Yönetmen Robert Eggers, 1922 yapımı korku klasiği Nosferatu'nun yeniden çevriminde filmin çok önemli bir sahnesinin detaylarına değindi.

Willem Dafoe'nun canlandırdığı vampir avcısı Profesör Albin Eberhart Von Franz'ı merkeze alan 2024 yapımı yeni korku, F.W. Murnau'nun Alman Dışavurumcu filminin yeniden çevrimi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Merakla beklenen filmde 68 yaşındaki Dafoe, Nicholas Hoult, Lily-Rose Depp, Aaron Taylor Johnson ve korkunç Kont Orlok rolünü üstlenecek olan Bill Skarsgard'la birlikte rol alıyor.

Uzun zamandır beklenen filmin şerefine Eggers, Entertainment Weekly'ye ikonik vampir hikayesini 21. yüzyılda yeniden anlatmak ve yapım sırasında karşılaştığı zorluklar hakkında konuştu.

2 bin canlı sıçan

Dafoe'nun canlandırdığı Von Franz karakterine dikkat çeken Eggers, Amerikalı aktörün gerçek alevler ve 2 bin canlı sıçanla çekilen çarpıcı ve zorlu sahnesinden bahsetti.

Bu sekansta gerçek alevlerin yanı sıra 2 bin gerçek sıçan vardı, bu da zorlayıcı ama aynı zamanda eğlenceliydi.

Eggers, hem Transilvanya hem de Almanya'da geçen dönem filmini, "korkunç bir vampir tarafından eziyet edilen kederli bir kadınla ilgili bir hikaye" diye tanımlıyor.

Dafoe'yla birlikte filmin başrolünde yer alan 33 yaşındaki Bill Skarsgard, en çok Stephen King uyarlaması O (It) filmlerindeki palyaço canavar Pennywise rolüyle tanınıyor. 

Yönetmen Eggers'a göre İsveçli aktör, vampir Orlok performansı için tanınmayacak hale geldi:

Burada Bill diye birini göremezsiniz.

40 yaşındaki Amerikalı yönetmen Eggers, The Witch, Kuzeyli (The Northman) ve Deniz Feneri (The Lighthouse) gibi filmlerle tanınıyor.


Independent Türkçe, Entertainment Weekly, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU