Twilight'ın yıldızı, rolünü neredeyse "kaslı" birine kaptıracakmış

Rolünü geri kazanmak için mücadele eden oyuncu "20 veya 25 pound" aldığını söyledi

(Summit Entertainment)

Taylor Lautner, yapımcıların kendisi yerine "yapılı, kaslı bir erkeği" almak istemesi üzerine Alacakaranlık'taki (Twilight) rolünü geri kazanmak için savaşmak zorunda kaldığını söyledi.

Halihazırda 31 yaşındaki oyuncu, Stephenie Meyer'ın çok satan vampir kitapları serisinden uyarlanan 2008 yapımı filmde kurt adam Jacob Black rolünü ilk aldığında henüz 16 yaşındaydı. Serinin diğer filmlerinde de bu rolü canlandırmaya devam etti: Yeni Ay (New Moon/2009), Tutulma (Eclipse/010) ve Şafak Vakti Bölüm 1 (Breaking Dawn Part 1/2011) ve Bölüm 2 (2012).

Öte yandan Lautner, Call Her Daddy adlı podcast'in son bölümünde planın her zaman bu olmadığını açıkladı. Oyuncu, "Beni aradılar ve 'Katılımınız için teşekkür ederiz ama serinin geri kalanında sizin rolünüzü başka birine veriyoruz' dediler" diye anlattı.

Lautner şöyle devam etti:

İlk kitaptaki karakterimin 16 yaşında küçük, sıska bir çocuk olması gerekiyordu ve Yeni Ay'ın ortasında 25 yaşında görünen, yapılı, kaslı bir adama dönüşüyor. Başından beri planları 16 yaşında birini oynatmaktı ve öyle de yaptılar. O zamanlar 16 yaşındaydım.

"Sonra da serinin geri kalanında Jacob rolünü devralıp canlandırması için 20'li yaşların ortasında bir adamı oynatacaklardı. Rolümü geri almak için savaşmam gerekti" diyen oyuncu, 9 ay boyunca spor yapıp "20 ya da 25 pound (yaklaşık 9-11 kilogram)" aldığını sözlerine ekledi.

Lautner, "Bu yüzden o telefon geldiğinde ekibim 'Son zamanlarda onu gördünüz mü?' diye sordu" dedi. Aktör, fiziksel dönüşümüne rağmen rolün seçmelerine yeniden girmesi gerektiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Temmuzda verdiği bir röportajda Lautner, Alacakaranlık dönemindeki şöhretine karşı eskiden hissettiği "derin içerleme" hakkında konuşmuştu.

Oyuncu, SiriusXM'in Today Show'unda "Bana kazandırdıkları için her zaman son derece minnettar oldum ve kendimi çok şanslı hissettim ama belki de derinlerde bir yerde 'Keşke normalliğin bu kısmını da yaşayabilseydim' gibi küçük bir içerleme vardı" demişti.

Lautner "Ama aynı zamanda alana da ihtiyacım olduğunu düşünüyorum" diye açıklamıştı.

Şimdi bunu değiştirmezdim, ama sanırım o noktaya ulaşmak için büyümem gerekiyordu.

Kristen Stewart ve Robert Pattinson'ın başrollerini paylaştığı serinin tamamlanmasından bu yana Lautner, aksiyon-gerilim filmi Tracers (2015), Western komedisi The Ridiculous 6 (2015) ve drama filmi Kardeşlik (Run the Tide/2016) gibi eleştirel açıdan fiyaskoyla sonuçlanan bir avuç yapımda rol aldı.

Önceki aylarda Lautner ve eşi (onun da ismi Taylor Lautner), diğer ünlüler ve uzman konuklarla ruh sağlığı hakkında röportajlar yaptıkları The Squeeze adlı podcast'i başlatmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU