Ünlü yönetmen meşhur filmde yaptığı hileyi itiraf etti

James Cameron, prodüksiyonun perde arkası detaylarını açıklarken zekice hilesini de anlattı

Cameron'ın 200 milyon dolarlık bütçeyle çektiği Titanik, 2 milyar 257 milyon dolar hasılat yaparak tüm zamanların en çok kazanan filmlerinden biri olmuştu (20th Century Fox)

James Cameron, Titanik (Titanic) setini daha büyük göstermek için kullandığı zekice hileyi açıkladı. 

1997'de gösterime giren film, Kate Winslet'ın canlandırdığı Rose ve Leonardo DiCaprio'nun oynadığı Jack Dawson adlı kurgusal karakterler arasındaki romantizmi ele alırken, transatlantik yolcu gemisinin feci akıbetini gözler önüne sermişti. 

Bir taşla iki kuş

Filmin oyuncu kadrosunda Winslet ve DiCaprio'nun yanı sıra Billy Zane, Frances Fisher, Bill Paxton, Kathy Bates de yer alıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Devasa bütçesine ve çekim zorluklarına rağmen 3 saat 17 dakikalık Titanik, Cameron'ın yönetmenliğinin yanı sıra performansları ve prodüksiyon tasarımıyla da yıllar boyu övgü topladı.

Los Angeles Times'a röportaj veren Cameron, film setini nasıl daha büyük gösterdiğini ve sonuç olarak nasıl tasarruf ettiğini açıkladı. 

69 yaşındaki yönetmenin hilesi, kısa boylu oyuncuları işe almaktı. 

Boyu uzun olana rol yok

"Setimiz büyük görünsün diye sadece kısa boylu figüranlara rol verdik" diyen yönetmen, daha büyük bir gemi yapımına para harcamak zorunda kalmadıkları için kâr ettiklerini de ekledi:

Boyu 1.72'nin üzerinde olanlara rol vermedik. Oyuncu seçiminden fazladan bir milyon dolar kazanmış olduk.

Cameron'ın dönemin en büyük yolcu gemilerinden biri olan RMS Titanic'in boyutlarını oyuncu seçimiyle vurgulayabilmesi, yapımı bu kadar etkileyici kılan unsurların başında geliyor.

11 Oscarlı gişe canavarı

Cameron, Titanik için tam boyutlu bir gemi inşa etme olasılığını tartışırken, bu fikre karşı çıktığını çünkü filmin sonunda gemiyi batırmak zorunda olmasına rağmen sadece tek bir çekim yapabileceği anlamına geldiğini söyledi.

Ya ikinci bir çekim istersem? Neyse, sonuç olarak Titanik'i gerçekten yüzebilen bir gemi olarak inşa etmemeye karar verdik.

Kanadalı yönetmen, su altına inerek Titanik'in enkazını ilk elden gözlemledi ve gemiyi mümkün olan en iyi şekilde yeniden yaratmaya çalıştı.

26 yıl önce gösterime giren film, 14 dalda Oscar adaylığı kazanmıştı. 

Titanik, 1959 yapımı Ben-Hur'dan sonra 11 Akademi Ödülü kazanan ikinci film olmayı da başarmıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, Los Angeles Times

DAHA FAZLA HABER OKU