Hunter Biden: "Elon Musk dünyadaki en aptal zeki kişi"

X'in sahibi, Hunter'ın dizüstü bilgisayarındaki kirli videolarıyla alay ederek yanıt verdi

(Reuters)

Hunter Biden, Tesla CEO'sunun ifade özgürlüğüne ve demokrasiye karşı kayıtsız olduğunu iddia etti ve onu dünyanın "en aptal zeki kişisi" diye nitelendirerek Elon Musk'a sert bir saldırı başlattı.

Ayrıca ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu, Musk'ı kendisi hakkında yanlış bilgi yaymakla suçladı ve Moby Podcast'e verdiği röportajda X'in sahibini "çok sorunlu bir kişi" diye tanımladı.

X'te bir gönderi paylaşan Musk, Hunter Biden'ın 2019'da ABD'nin Delaware eyaletindeki bir bilgisayar tamirhanesine bıraktığı dizüstü bilgisayardan kurtarılan kötü şöhretli ve kirli videoları kullanarak ona alaycı bir yanıt verdi.

Musk, "Tam olarak hangi 'yanlış bilgiden' bahsediyor?" diye sordu.

Adam suç işlerken o kadar çok video çekmiş ki sinematografi ödülü almalı!

 

hunter biden
Hunter Biden 3 Ekim 2023'te Delaware'deki Wilmington şehrindeki bir mahkemenin önünde (Reuters)


Müzisyenlikten podcastçiliğe geçen Moby'yle yapılan 80 dakikalık röportaj Hunter Biden'ın sanat stüdyosunda gerçekleştirildi ve cuma günü yayımlandı ancak ne zaman kaydedildiği belli değil. Perşembe günü geç saatlerde Biden vergiyle ilgili 9 yeni federal suçlamayla karşılaştı. 

Biden röportajda SpaceX CEO'sunun ikiyüzlü ve ABD'nin siyasal sisteminden tamamen bihaber olduğunu söyleyerek öfkelendi.

Biden, "Elon Musk lanet olası ABD Anayasası Birinci Değişikliğini umursamıyor. Kendisinden başka kimseyi umursamıyor" dedi.

Elon Musk demokrasiyi umursamıyor, Elon Musk oy kullanma özgürlüğümüzü umursamıyor.

Demokrasinin, Amerikalılar olarak burada kurduğumuz şeyin, onun yaşamayı seçtiği ülkenin, burada gerçekleştirdiğimiz bu inanılmaz deneyimin onun tarafından herhangi bir zaman, mantıklı bir şekilde savunulduğunu gördünüz mü?

 

elon musk
Elon Musk, Hunter'ın "sinematografi ödülü alması gerektiğini' söyledi (Reuters)


Biden, iş anlaşmalarını soruşturmak üzere ağustosta görevlendirilen özel savcı David Weiss'ın iki ayrı suç iddianamesiyle karşı karşıya.

Biden, Delaware'de uyuşturucu kullandığı dönemde ateşli silah satın aldığı ve bulundurduğu iddiasıyla hazırlanan ve üç ayrı suçlamadan oluşan federal iddianamede suçunu ikrar etmemişti.

Perşembe günü çarpıcı bir gelişme yaşandı: Biden abartılı yaşam tarzı için milyonlarca dolar harcarken, 2016 ve 2019 arasında en az 1,4 milyon dolar federal vergi ödemekten kaçınmak için 4 yıllık bir plan yapmakla suçlandı.

Avukatı Abbe Lowell, Trump'ın görevlendirdiği savcıyı Cumhuriyetçi Parti'nin emriyle siyasi bir iş yapmakla suçladı.

Vanity Fair'in haberine göre, Biden, Moby'yle her ikisi de bağımlılıktan kurtulma sürecindeyken tanıştı ve müzisyen 2021'de Biden'ın ev sahipliğini yaptığı resim sergisine katılmış. 

Biden podcast röportajında Cumhuriyetçileri, kendisini hedef alarak babasının başkanlığını yok etmeye çalışmakla da suçladı.

Hunter Biden, "Bu benimle ilgili değil, en basit haliyle yapmaya çalıştıkları şey beni öldürmeye çalışmak çünkü bunun babamın kaldırabileceğinden daha büyük bir acı olacağını biliyorlar" dedi.

Röportajın ikinci bölümünün gelecek hafta yayımlanması planlanıyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU