Stephen King takma isimle yazmıştı: "Uyarlanmak için bağırıyor"

Ünlü yönetmen 1980'lerin bilimkurgu klasiğini 36 yıl sonra tekrar çekecek

King'in Richard Bachman adıyla yazdığı kitaplar arasında Uzun Yürüyüş (The Long Walk) ve Falcı (Thinner) da var (AP)

Yönetmen Edgar Wright, klasik Stephen King filmi Koşan Adam'ı (The Running Man) neden yeniden çektiğini açıkladı. 2017 yapımı Tam Gaz'ın (Baby Driver) yönetmeni, filmin kitaptan uyarlanması halinde mükemmel olacağına inandığını söyledi.

Arnold Schwarzenegger rol almıştı

King'in Richard Bachman takma adıyla yazdığı distopik gerilim, Arnold Schwarzenegger'ın başrolünde oynadığı bir filmle beyazperdeye uyarlanmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film halen iyi hatırlanan bir bilimkurgu klasiği olsa da içeriği yazarın eserine sıkı sıkıya bağlı değil.

Happy Sad Confused podcast'inde Josh Horowitz'le konuşan Wright, Koşan Adam'ın yeniden çevrimi hakkında konuştu ve hikayenin başka bir uyarlamayı hak ettiğine inanmasının ardındaki nedeni açıkladı.

49 yaşındaki yönetmen, kendi versiyonunu King'in hikayesine yaklaştırmak istediğini ve bunun iyi bir sinema deneyimi yaratacağına inandığını söyledi.

Filmi seviyorum ama kitabı daha çok seviyorum ve kitabı gerçekten uyarlamamışlar. Gençken bile Schwarzenegger'ın filmini izlediğimde 'Bu hiç kitaba benzemiyor' derdim. Ve 'Kimse o kitabı yapmadı' diye düşündüm.

Yapımcı Simon Kinberg'ün kendisine "Koşan Adam'la ilgileniyor musun?" diye sorduğunu aktaran yönetmen sözlerini şöyle sürdürdü:

Dedim ki, 'Biliyor musun? Sık sık bu kitabın uyarlanmak için bağırdığını düşünmüşümdür'. Şimdi, bu kolay olduğu anlamına gelmiyor! Ama üzerinde çalıştığımız bir şey, evet. Size o kadarını söyleyeyim.

Koşan Adam'ın her iki versiyonu da aynı isimli bir yarışmaya katılan baş kahraman Ben Richards'a odaklanıyor. 

"Aktif olarak çalışıyoruz"

Film versiyonunda ana karakter ve arkadaşları hapsedilerek oyuna katılmaya zorlanmıştı. Richards bir yandan kazanmaya çalışırken bir yandan da oyunun ardındaki şirketi alaşağı etmeye çalışıyordu. 

Kitaptaysa Ben, yarışmaya kendi isteğiyle katılıyor, kazanmak ve ailesi için para kazanmak amacıyla Amerika'yı boydan boya koşuyordu.

SlashFilm, geçen ay Hollywood'un önemli yapımcılarından Simon Kinberg'le röportaj yapmıştı. SlashFilm'den Ryan Scott, Kinberg'e Koşan Adam'la ilgili son gelişmeleri de sormuştu.

Kinberg, Edgar Wright'la işbirliği konusundaki heyecanını paylaşmış ve "Üzerinde aktif olarak çalışıyoruz" demişti.


Independent Türkçe, SlashFilm, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU