Thor'un yönetmeninden itiraf: "Fakir" olduğu için çekmiş

"'Bu gerçekten kötünün de kötüsü' diye düşündüm"

Thor'u Chris Hemsworth'ün canlandırdığı seride, Tom Hiddleston ve Cate Blanchett de rol almıştı (Walt Disney)

Taika Waititi, Marvel için 2017 yapımı Thor: Ragnarok'u yönetmeye başlangıçta "hiç ilgi duymadığını" açıkladı.

Jason Bateman, Will Arnett ve Sean Hayes'in konuk olduğu Smartless podcast'inin yeni bölümüne katılan yönetmen, süper kahraman serisi için 2022 yapımı Aşk ve Gök Gürültüsü (Thor: Love and Thunder) de dahil olmak üzere iki Thor filminin yönetmenliğini nasıl üstlendiğini anlattı.

"Niyetim yoktu"

Waititi, "Biliyor musunuz? O filmlerden birini yapmak gibi bir niyetim yoktu" dedi ve ekledi: 

Bir auteur olarak kariyerim için planımda bu yoktu. Ama fakirdim ve ikinci çocuğum yeni dünyaya gelmişti ve 'Biliyor musunuz, bu çocukları beslemek için harika bir fırsat olur' diye düşündüm.

Yeni Zelandalı yönetmen, o dönemde Thor'un pek popüler olmadığını da ekledi:

Ve Thor, kabul edelim, muhtemelen en az popüler olan seriydi. Çocukken Thor çizgi romanlarını hiç okumazdım. Elime alıp 'Of' dediğim bir çizgi romandı. Sonra biraz araştırma yaptım ve bir Thor çizgi romanı ya da 18 sayfa ya da ne kadar uzunsa okudum. Bu karakter beni hâlâ şaşırtıyordu.

Sohbetin ilerleyen bölümlerinde Waititi, kendisinden Thor filmlerini yönetmesi istendiğindeki düşüncelerini de dile getirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"'Eğer beni çağırdılarsa, bu gerçekten kötünün de kötüsü' diye düşündüm" diyen Waititi, hayranların başlangıçta "ilk filme imza atmasından nefret ettiklerini" de sözlerine ekledi.

48 yaşındaki yönetmenin yorumları, bu ay Insider'a verdiği röportajda, yakın zamanda Thor serisine dönmeyi planlamadığını söylemesinin ardından geldi.

"İmzaladığım diğer filmlere konsantre olacağım" diyen Waititi, birkaç yıl boyunca başka projelerle ilgileneceğini söylemişti.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU