Senaryosunu Stephen King yazmıştı: Şaşırdığı şeyi 25 yıl sonra açıkladı

Korku yazarının 1999 tarihli mini dizisi, gösterime girdiği dönemde çok beğenilmişti

35 bin dolar bütçeyle çekilen Emmy ödüllü dizinin başrollerinde Colm Feore, Tim Daly, Debrah Farentino ve Becky Ann Baker yer alıyordu (ABC)

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan korku yazarı Stephen King, 7 milyonu aşkın takipçisine sık sık film, dizi ve kitap önerilerinde bulunuyor.

Korku ustası bu kez, senaryosunu kendi kaleme aldığı 1999 tarihli mini dizi Yüzyılın Fırtınası'nın (Storm Of The Century) yapımıyla ilgili şaşırdığı bir şeyden bahsetti.

Adayı birbirine katan gizemli yabancı

Gösterime girdiği dönemde Avustralya'nın ulusal yayın kuruluşu ABC'de yayımlanan dizi, kurgusal Little Tall Adası'nda yaşanan ve beraberinde Andre Linoge adlı esrarengiz yabancıyı getiren bir kış fırtınasını anlatıyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni gelen bu kişi, adadaki insanların sırlarını biliyor ve bunları kaosa neden olmak için kullanıyordu. 

Dizi çok beğenilmiş ve King'in iyi hatırlanan uyarlamalarından biri olmuştu.

Sosyal medya hesabında diziyle ilgili bir makale paylaşayn King, ABC'nin Yüzyılın Fırtınası'nın bu kadar karanlık olmasına izin vermesine şaşırdığını açıkladı.

Televizyonun sınırlarını zorladı

76 yaşındaki yazar, bir takipçisinin paylaşımına yorum yaparken, televizyonda yayımlanan dizinin karanlık tonuna ve sınırları zorlayabilmesine şaşırdığını söyledi.

Dizide Andre, fırtına sırasında adada terör estirirken, kasaba halkının birçok karanlık sırrını kullanarak çok sayıda intihar ve cinayete neden oluyordu.

Ardından bu kaosu tek bir şartla durduracağına söz veriyordu: Kasabanın ona, tıpkı kendisi gibi güçlü bir büyücü olması için eğitebileceği bir çocuk vermesi...

King'in hafızalara kazınan kötülerinden

Karanlık sahnelerle dolu mini dizinin baş karakteri Andre, acımasızlığıyla King'in hafızalara kazınan kötü adamlarından biri olarak yerini sağlamlaştırmıştı.

Mini dizi, 257 dakikalık yayın süresince pek çok dehşet verici anıyla, King'in korku türüne yaptığı etkileyici katkıların önemli bir parçası kabul ediliyor.


Independent Türkçe, MovieWeb, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU