David Fincher, Brad Pitt'in Netflix filmini neden reddettiğini açıkladı

İkili, Yedi ve Dövüş Kulübü'nde beraber çalışmıştı

Brad Pitt ve Michael Fassbender, 2013'te Ridley Scott'ın Danışman (The Counselor) filminde birlikte rol almıştı (ScreenRant)

The Killer'ın yönetmeni David Fincher, yeni Netflix filminde oynaması için neden yeniden Brad Pitt'le bir araya gelmediğini açıklarken, başrol için Michael Fassbender'ın seçilmesinin sebebini de ortaya koydu.

Dakikalarca ayakta alkışlandı

Eleştirmenlerin çok beğendiği The Killer, başarısız bir görevin ardından dünya çapında bir yolculuğa çıkan yorgun bir suikastçıyı konu alıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Alexis Nolent ve Luc Jacamon'un çizgi romanından uyarlanan gerilim, prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali'nde 6 dakika ayakta alkışlanmıştı.

Fincher, daha önce Yedi (Se7en) ve Dövüş Kulübü (Fight Club) gibi filmlerde 59 yaşındaki aktörle çalışmıştı. The Killer'ın karanlık konusu da Pitt'in başrolde yer aldığı bu filmlerle örtüşüyor. 

Ancak Fincher, Rolling Stone'a verdiği röportajda, 2008'de Pitt'e The Killer'da rol almak isteyip istemeyeceğini sorduğunu ancak aktörün kendisini reddettiğini açıkladı. 

Fincher, Pitt'in filmi çok depresif bulduğunu ve bu nedenle kadroya katılmamayı tercih ettiğini anlatırken, başrol olarak Fassbender'ın nasıl seçildiğini de ortaya koydu.

Aslında 2008'de rol için Brad'i düşünüyordum. Ama onun yanıtı, 'Eh, benim için biraz fazla nihilist' olmuştu.

Teklifine hemen yanıt almış

Karakterin bu yönünü benimseyecek birine ihtiyacı olduğunu ifade eden Fincher, kendi kendine "Peki, o zaman kim?" sorusunu sorduğunu anlattı.

10 yıldan uzun süre sonra Andy'yle senaryo üzerinde çalışırken aklıma Michael Fassbender geldi.

Senaryoyu bir notla birlikte 46 yaşındaki aktöre gönderdiğini anlatan Amerikalı yönetmen, yalnızca birkaç saat sonra Fassbender'dan net bir yanıt aldığını söyledi:

Varım.

Pitt yok ama yapım şirketi var

Öte yandan Brad Pitt, The Killer'ın başrolünü geri çevirmiş olsa da aktörün yapım şirketi Plan B Entertainment, filmin yapımında yer almaya devam etti.

The Killer'daki isimsiz katil rolündeki Fassbender'ın performansı, eleştirmenlerden övgü dolu yorumlar aldı. 

Filmin görüntü yönetmeni Erik Messerschmidt, Michael Fassbender'ın kamera önünde bir kez bile gözünü kırpmadığını söylemişti.


Independent Türkçe, Rolling Stone, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU