Simpsonlar'ın yaratıcısı, boğma tartışmalarına son noktayı koydu

Yakın zamanda çıkan bir bölümde Homer, "devir değiştiği" için 10 yaşındaki oğlunu boğmayı bıraktığını açıklamıştı

(Fox)

Simpsonlar'ın (The Simpsons) ortak yaratıcısı, Homer'ın sevilen çizgi dizinin gelecek bölümlerinde oğlu Bart'ı boğmayı bırakıp bırakmayacağıyla ilgili son sözü söyledi.

Yakın zamanda yayımlanan bir bölümde Dan Castellaneta'nın seslendirdiği Homer "devir değiştiği" için Bart'ı boğmayı bıraktığını açıkladığında, Fox'un 1989'da başlayan dizisindeki uzun süredir devam eden espri yavaş yavaş kaldırılmış gibi görünüyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan People'a verdiği röportajda bu bölümün Homer ve Bart'ın ilişkisinde bir dönüm noktası olup olmadığı sorulduğunda dizinin ortak yaratıcısı James L. Brooks, Simpsonlar'daki "hiçbir şeyin ehlileştirilmediğini" söyledi.

Uzun soluklu esprinin "rafa kaldırıldığı" yönündeki medyada çıkan haberlere yanıt veren Brooks "Bir an için bile herhangi bir şeyi değiştirdiğimizi düşünmeyin" dedi.

Dizinin ortak yaratıcısı, "Hiçbir şey ehlileştirilmiyor. Hiçbir şey, hiçbir şey, hiçbir şey" diye devam etti.

[Eğer] bunun için o korkunç terimi kullanmak istiyorsanız, Bart gırtlaklanmaya devam edecek. Babası tarafından belirli bir şekilde sevilmeye devam edecek.

Homer'ın oğluyla ilişkisinin bu rahatsız edici yönü etrafında dönen tartışma 35. sezonun 22 Ekim'de çıkan, McMansion & Wife adlı üçüncü bölümünün yayımlanmasının ardından yeniden alevlenmişti.

Bölümün bir noktasında Homer ve eşi Marge, Hank Azaria'nın seslendirdiği yeni komşuları Thayer'ı ziyaret etmeye karar veriyor. Thayer, Homer'ın ne kadar sert tokalaştığını söylediğinde Homer şöyle cevap veriyor:

Gördün mü Marge, oğlanı boğmak işe yaradı.

Homer sözlerine "Şaka yapıyorum, artık bunu yapmayı bıraktım. Devir değişti" diye devam ediyor. 

Sahnenin videosunun X/Twitter'da paylaşılmasından kısa süre sonra, Homer'ın gelecek bölümlerde Bart'ı boğmayı bırakacağı haberleri internette geniş yer bulmuştu. Çok geçmeden Simpsonlar'ın yapımcıları, haberlere yanıt verdiği anlaşılan bir gönderiyle baba-oğul ikilisini gösteren bir illüstrasyon paylaşmıştı.

 

Homer Simpson, Bart'ı boğmakla meşgul olduğu için yorum yapamadı.


Karikatürde Homer, "Simpsonlar: Artık Boğma Yok" başlıklı bir haberi okuyan Bart'ı boğarken ve tık tuzağı nedeniyle azarlarken görülüyordu.

Öte yandan Homer, Bart'ın gırtlağını sıkarken ekranda en son 2019'da çıkan 31. sezonda tasvir edilmişti.

Dizi daha önceki bölümlerde de Homer'ın Bart'a yönelik hırçın davranışlarını ele almıştı. 22. sezonun 2011'de çıkan Love is a Many Strangled Thing isimli bölümünde Homer, Marge'ın isteği üzerine kendisini "babalığı geliştirme kursuna" katılırken buluyor.

Ders sırasında, gerçek hayattaki eski NBA yıldızı Kareem Abdul Jabbar'ın seslendirdiği bir basketbol oyuncusu, Homer'a onu boğarak ve diğerlerini de aynısını yapmaya davet ederek "genç, ufak tefek ve korkmuş olmanın" nasıl bir his olduğuna dair bir ders veriyor.

Bu deneyimin ardından sarsılan Homer'ın, Bart'ı boğmaya eli gitmiyor.

Simpsonlar, gelecek yıl çıkacak 36. sezonun onayını alarak senaryoya sahip diziler arasında gelmiş geçmiş en uzun soluklu yapım oldu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU