Rus drone'ları Odessa'daki 124 yıllık sanat müzesine hasar verdi

Saldırıda en az 5 kişi yaralanırken tahıl yüklü kamyonlar alev aldı

(AFP)

Rusya'nın, Ukrayna'nın liman kenti Odessa'ya düzenlediği yoğun drone saldırılarında 124 yıllık bir sanat müzesi hasar görürken, en az 5 kişi yaralandı ve tahıl yüklü kamyonlar alev aldı.

Odessa Bölge Valisi Oleh Kiper, "Odessa Ulusal Sanat Müzesi 6 Kasım'da 124 yaşına giriyor" dedi.

Kiper şöyle ekledi:

6 Kasım arifesinde Ruslar, müzenin yakınına isabet eden bir füzeyle mimari anıtımızı 'kutladı'.

Vali'ye göre binanın duvarları hasar görürken bazı pencereler ve camlar kırıldı.

Drone'ların depolar ve yükleme ekipmanları da dahil liman altyapısına zarar verdiği bildirilirken yetkililer daha sonra Ukrayna'nın, 15 Rus drone'unu şehrin üzerinde düşürdüğünü söyledi.

Odessa'nın en eski saraylarından biri olan Odessa Ulusal Sanat Müzesi savaştan önce, 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın başlarının en tanınmış bazı Rus ve Ukraynalı sanatçıların tablolarının da aralarında yer aldığı 10 binden fazla sanat eserine ev sahipliği yapıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Odessa Belediye Meclisi, sanat müzesi olduğunu belirttiği binanın patlayan camlarını ve içerideki yıkıntıları gösteren bir video yayımladı. Saldırı, müzenin yakınlarındaki sokakta birkaç metre derinliğinde bir çukur açtı. Şehir yetkililerine göre burada bir kişi yaralandı.

Vali, şehir genelindeki 5 yaralının da hastaneye kaldırıldığını söyledi. Odessa'nın 143 km doğusunda yer alan Herson bölgesinde de patlamalar yaşandığı bildirildi.

Vladimir Putin'in Ukrayna'da 20 aydır sürdürdüğü savaş nedeniyle Moskova'yla Batı arasındaki gerilim tırmanırken Rusya geçen hafta, Ukrayna'nın 24 bölgesinden 10'una drone ve füzelerle gece vakti bir saldırı dalgası başlatmıştı.

Kiev Hava Kuvvetleri, Rusya'nın fırlattığı 38 adet Şahid drone'undan 24'ünü ve bir tane H-59 seyir füzesini durdurduklarını açıklamıştı. Acil durum hizmetleriyse saldırıların özellikle, Moskova'nın son haftalarda giderek daha fazla hedef aldığı Herson bölgesindeki ev ve kamu binalarında yangınlara yol açtığını belirtmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU