Aerosmith'in solisti Tyler, 17 yaşındaki bir çocuğu istismar etmekle suçlandı

Eski çocuk manken Jeanne Bellino, Tyler'ın 1975'te kendisini bir günde iki kez taciz ettiğini öne sürdü

(AFP)

Aerosmith'in solisti Steven Tyler'ı ikinci bir kadın da cinsel saldırıyla suçladı.

2 Kasım Perşembe günü New York'ta açılan yeni davada, eski çocuk model Jeanne Bellino 1975'te 17 yaşındayken, 20'li yaşlarının sonlarında olan Tyler'ın kendisini iddiaya göre taciz etmesinin ardından "fiziksel, psikolojik ve duygusal yaralanmalara" maruz kaldığını söyledi.

The Independent, yorum için Tyler'ın temsilcileriyle temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

Bellino, bir arkadaşının Tyler'la Manhattan'da buluşmasını ayarladığını ve birlikte caddede yürürken müzisyenin kendisini bir telefon kulübesine zorla soktuğunu ve saldırganca öptüğünü, ellediğini ve okşadığını iddia ediyor.

Davada, "Diğerlerinin telefon kulübesinin dışında durup güldüğü ve yoldan geçenlerin izleyip olanlara tanık olurken, müzisyenin arkadaş çevresinden kimsenin müdahale etmediği" öne sürülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca Tyler'ın, Bellino kaçmadan önce Warwick Otel'de halka açık bir alanda kendisine tekrar saldırdığı iddia ediliyor.

The New York Times'a göre, Bellino perşembe günü düzenlediği basın toplantısında Tyler için "Bana adımı bile sormadı" dedi.

Bellino'nun belirsiz alacak davasının gerekçesi olarak "cinsiyet temelli şiddet" gösteriliyor.

People'a yaptığı açıklamada Bellino'nun avukatı Jeff Anderson, "Jeanne 66 yaşında ve uzun yıllar boyunca sessizlik ve aşağılanmanın utancı içinde acı çekti ve şimdi hikayesini anlatma cesaretini gösterdi" dedi.

Avukat sözlerine şöyle devam etti:

Korkunç olduğu kadar güçlü bir hikaye ve Latin kadınlarla genç kızların ayağa kalkıp konuşabileceklerini bilmelerini istedi.

Haber, başka bir kadının 1973'te 16 yaşındayken, Tyler'ı cinsel saldırı, cinsel darp ve kasten duygusal sıkıntıya neden olmakla suçlamasından 11 ay sonra geldi.

Müşteki Julia Holcomb'un davası, Tyler'ın 1997'de çıkan anı kitabından alıntılar içeriyordu; bu kitapta Tyler "neredeyse ergen bir gelin alacağını" ve ailesinin "velayetinin onda olması için bir kağıt imzaladığını, böylece onu eyalet dışına çıkarırsa tutuklanmayacağını ve turneye yanında götürdüğünü" yazmıştı.

Holcomb, Tyler'ın ona sürekli uyuşturucu ve alkol verdiğini iddia ediyor. 17 yaşındayken Tyler'dan hamile kaldığında, şarkıcının onu kürtaj yaptırmaya ikna ettiğini öne sürüyor.

Tyler anılarında Holcomb'un ismini vermemiş fakat ismi verilmeyen genç bir kızdan bahsetmiş:

16 yaşındaydı, nasıl yaramazlık yapılacağını biliyordu ve üzerinde tek bir tüy bile yoktu.

Holcomb daha önce 2011'de yazdığı bir makalede iddia edilen olaydan bahsetmişti.

"Rock'n roll kültürünün içinde kaybolmuştum. Steven'ın dünyasında seks, uyuşturucu ve rock'n roll vardı ama geride bıraktığım dünyadan daha az kaotik görünmüyordu. Henüz bilmiyordum ama zar zor hayatta kalmayı başaracaktım" demişti.


Herhangi bir cinsel saldırıya uğramanız halinde Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Alo 183 hattından ve Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimlerinden destek isteyebilirsiniz.
 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU