Çin polisinin başlattığı "sokak köpeği avına" tepkiler büyüyor

İki yaşındaki bir çocuğa saldırının ardından tüm köpekler toplanmaya başladı

Çin'de 40 milyon sokak köpeği ve 53 milyon sokak kedisi bulunuyor (AFP)

Çin'de iki yaşındaki bir kız çocuğuna Rottweiler cinsi bir köpeğin saldırdığı anlara ait görüntüler infial yarattı.

Görüntüler üzerine harekete geçen Chongzhou kentinden yerel yetkililer, bölgedeki sokak köpeklerini toplamaya başladı.

Yetkililerin olaya verdiği reaksiyon ilk olarak Çin sosyal medyasında alkış toplasa da, köpeklere şiddet uygulandığını gösteren görüntülerin yayılmasıyla birlikte tepkiler arttı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çin'de yaygın olarak kullanılan sosyal medya platformu Weibo'da bir kullanıcı, "Büyük bir köpek bir çocuğu ısırdı diye, tüm köpekler acımasız güvenlik görevlileri tarafından avlanıyor" yorumunda bulundu.

Yorum binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

16 Ekim'de gerçekleşen olayda Chongzhou kentinde küçük bir çocuk, annesiyle birlikte evlerinden çıktıktan sonra büyük, siyah bir Rottweiler cinsi köpek tarafından kovalanarak ısırıldı.

Görüntülerde annenin, çocuğu köpekten kurtaramadığı, daha sonra olay yerine gelen bir temizlik görevlisinin elindeki sopayla köpeği uzaklaştırmaya çalıştığı görülüyor.

Çin medyasına yansıyan haberlere göre hastaneye kaldırılan iki yaşındaki çocuğun böbreğinde yırtılma, kaburgasında kırıklar ve vücudunun çeşitli yerlerinde ısırıklar tespit edildi. Yetkililer köpeği yakalamayı başarırken, sahibi de gözaltına alındı.


Olay üzerine "sokak köpeği avı" başlatan güvenlik güçlerinin birçok şehirde birden köpekleri toplamaya ve bazı bölgelerde öldürmeye başladığı ifade edildi.

Devlet medyasına yansıyan bir olayda, güvenlik güçlerinin küçük ırk bir sokak köpeğini Çongçing kentindeki üniversite kampüsünde yakaladıkları ve döverek öldürdükleri ifade edildi.

Üniversite yönetimi köpeğin öğrenci yurduna girdiğini ve tehdit oluşturduğunu belirtirken, birçok sosyal meyda kullanıcısı olaya tepki gösterdi.

Şanghay'da polislerin bir mahallede yakaladıkları bir Alman kurdunu sürükleyerek götürdüğü görüntüler de tepkiyle karşılandı. Çinli sosyal medya kullanıcıları köpeğin çok yaşlı olduğu ve topluma bir tehdit oluşturmadığı yorumunu yaptı.

Çin'in birçok kentinde güvenlik güçlerinin, ırk ve boyut ayrımı yapmadan köpekleri toplamaya çalıştığı, sahipleri tarafından zincirsiz dolaştırılan köpeklerin de hedef haline geldiği ifade ediliyor.


Independent Türkçe, CNN, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU