Trump, eski yardımcısı Pence'in başkanlık yarışından çekilmesini yorumladı

Trump, Pence için "Beni desteklemeli" dedi

(Reuters)

Donald Trump, kendi eski başkan yardımcısı Mike Pence'in 2024 yarışından çekildiği haberini sevinçle karşıladı.

Cumartesi gününün önceki saatlerinde Pence'in açıklamasını yaptığı konferanstan önce konuşan Trump, eski ABD Başkan Yardımcısı'nın diz çökmesini talep etti.

ABD Senatosu'nun Joe Biden'ın 2020 seçim zaferini onaylamasına müdahale etmeyi reddetmesinden beri Trump uzun süredir Pence'in sadakatsizliğinden şikayetçi. 2024 önseçimleri boyunca Pence, Trump ve seçmenlerinin öfkesi karşısında anayasal görevini yerine getirdiğini kararlılıkla söylemeyi sürdürdü ve muhtemelen bu tercihi, kalabalık önseçim mücadelesinde kampanyasının yeterince ilgi görmemesinde kilit bir faktör oldu.

Las Vegas'taki Cumhuriyetçi Yahudiler Koalisyonu'nda konuşan Trump şöyle dedi:

Mike Pence'i bilemiyorum. Beni desteklemeli. Beni desteklemeli. Niye biliyor musunuz? Çünkü ben harika, başarılı bir başkanlık dönemi geçirdim ve başkan yardımcısı oydu.

Eski ABD Başkanı, Pence'e ve kendi yönetiminde yer alıp kendisini kınama yönünde daha ileri giden diğerlerine atfen bazı siyasetçilerin "çok sadakatsiz" olduğunu esprili bir şekilde söyleyerek sözlerine devam etti.

 

Trump, Pence hakkında: "Beni desteklemeli... Ben onu seçtim. Onu Başkan Yardımcısı yaptım. Ama siyasetteki kişiler çok sadakatsiz olabiliyor."

Seyircilerden biri "Hain! Hain!" diye bağırıyor.
 
Trump: "İstediğini yapabilirdi, değil mi?"


Trump'ın uzun süre müttefiki olup bu kategoriye girenlerden biri de eski New Jersey Valisi Chris Christie. Christie, Trump'ın her iki başkanlık kampanyasında da münazara hazırlıklarına yardım etmiş ve kabine görevlerine getirilmesi düşünülmüştü. Eski ABD Başkanı'nın 2024 Cumhuriyetçi Parti aday adayları arasında halihazırda sesi en yüksek çıkan eleştirmeni Christie, Trump'ın Kongre Binası'na saldırı öncesinde ve sırasında yaptıklarını utanç verici diye nitelendirerek bunun Trump'ı adaylıktan diskalifiye ettiğini belirtmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Trump'ın 2024 Cumhuriyetçi Parti adaylığı için yarışan tüm rakipleri gibi Christie de mevcut tüm anketlerde eski ABD Başkanı'nın çok gerisinden geliyor.

Aralarında Ron DeSantis, Nikki Haley ve Christie'nin de bulunduğu aday adayları Trump'ın bu yarışta sahip olduğu varsayılan hakimiyeti ortadan kaldırmak için bir umut ışığı arıyor ve aday belirleme toplantılarının yapılacağı New Hampshire, Güney Karolina ve Iowa gibi erken önseçim eyaletlerinde sürpriz zaferler ya da güçlü performanslar elde etmeyi umuyor. Ancak yarış alanı hâlâ çeşitli adaylar arasında bölünmüşken, bunun gerçekleşme ihtimali zayıf görünmeye devam ediyor.

Adaylık için yarışan diğer isimler, Pence'in hafta sonu yarıştan çekilmesinin ardından eski ABD Başkan Yardımcısı'nı daha olumlu ifadelerle tanımladı.

Cumartesi günü Cumhuriyetçi Yahudiler Koalisyonu'nda yaptığı konuşmada Haley, Pence için "İyi bir inanç adamı oldu. İyi bir hizmet adamı oldu. Amerika için savaştı ve İsrail için savaştı" dedi.

Hepimiz ona şükran borçluyuz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU