ABD'de 18 kişiyi öldüren saldırgan, eski patronunun ihbarıyla bulunmuş

Geri dönüşüm şirketinin sahibinin, "bu kişinin mülkü tanıdığını" polise söylediği bildirildi

(AP)

ABD'nin Maine eyaletindeki silahlı saldırının zanlısı Robert Card'ın cesedi, bir geri dönüşüm merkezinin sahibinin ihbarı üzerine polisin üçüncü kez arama yaptığı tesiste bulundu.

Kamu Güvenliği Komiseri Michael Sauschuck cumartesi sabahı bir basın toplantısı düzenleyerek Lewiston'da 18 kişinin öldürülmesi ve 13 kişinin yaralanmasının ardından birkaç gün süren insan avı sonucunda şüpheli saldırganın cesedinin bulunmasına ilişkin yeni ayrıntılar paylaştı.

Sauschuck, Maine Recycling Corporation'ın sahibi onlara ulaşmadan önce dedektiflerin tesisi iki kez "aradığını" açıkladı.

Kamu Güvenliği Komiseri'nin söylediği üzere işletme sahibinin "Bu kişi mülkü biliyor" dediği ve yetkilileri ekstra otoparktaki römorkları incelemeye yönlendirdiği bildirildi.

Komiser, birkaç gün süren "çok yoğun insan avı" sırasında dedektiflerin tesiste yaptığı önceki iki aramada ekstra otoparkı kontrol etmediğine değindi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Maine Eyalet Polisi, Card'ın cesedini otoparktaki 60 kadar kapalı kasa römorktan birinde bulmuştu. Card'ın intihar ederek öldüğüne inanılıyor.

Cumartesi sabahı düzenlenen basın toplantısında yetkililer, silahlı saldırı sırasında Card'ın geri dönüşüm şirketindeki çalışma durumuna açıklık getirmese de önceki haberlerde Card'ın kısa süre önce işten çıkarıldığı iddia edilmişti.

Olay yerinden iki ateşli silah ve yetkililerin çarşamba gecesi Card'a ait olduğunu belirlediğı beyaz bir Subaru station wagon araçtan da üçüncü bir ateşli silah (uzun namlulu silah) ele geçirilmişti. "Şüpheli araç" Lisbon'daki bir tekne iskelesinde bulunmuştu.

Geri dönüşüm şirketi sahibinin polisi aramasının yanı sıra Sauschuck üç aile üyesinin, elinde AR-15 model bir silah olduğu anlaşılan fotoğraflarının yayımlanmasının ardından Card'ı "kesin olarak teşhis ettiğini" de açıkladı. Polis, bu silahların "yasal yollarla satın alındığını" belirtti.

Çarşamba günkü korkunç saldırıların arkasındaki neden belirsizliğini koruyor. Kamu Güvenliği Komiseri "yaşananların üzerinde güçlü bir akıl sağlığı bulutu dolaştığını" söyledi.

Cumartesi günü Sauschuck, ABD ordusunda ihtiyat personeli olan Card'ın yaz boyunca sergilediği bazı dengesiz davranışlar nedeniyle askeri yetkililerin endişelenmesi üzerine tıbbi bir değerlendirmeden geçtiğini iddia eden haberlere de atıf yaptı. Şüphelinin yengesi Karen Card, The Daily Beast'e Card'ın haftalarca bir akıl sağlığı tesisinde kaldığını söyleyerek bu haberleri destekledi.

Öte yandan Sauschuck, "Card'ın zorla tedavi altına alındığını gösteren bir şey olmadığını" söyledi. Bu açıklama belki de cevaplardan daha fazla soru işareti bırakıyor ve silah yasalarının Card'a nasıl uygulanmış olabileceğine dair tartışmayı değiştiriyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU