Mark Zuckerberg, Threads'in 1 milyar kullanıcıya ulaşabileceğini söylüyor

CEO, Meta'nın uzun vadeli odak noktasının hâlâ yapay zeka ve metaverse olduğunu belirtiyor

(Reuters)

Meta'nın patronu Mark Zuckerberg, Instagram Threads'in 1 milyar kullanıcıya sahip bir uygulama haline gelebileceğini söyledi.

Şirketin CEO'su, uygulamanın gücünü kaybettiğine dair tahminlere karşı çıkarak ivmesini hâlâ koruduğunu belirtti. Şirketin CFO'su Susan Li, "Threads aynı zamanda hâlâ cazip bir uzun vadeli fırsat ve gelecek yıla girerken, sahip olduğumuz güçlü ürün momentumunu geliştireceğimiz için heyecanlıyız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meta, Twitter'ın yerini alma girişimi kapsamında Threads'i üç ay önce piyasaya sürdü. Görünüşe göre Twitter'dan duyulan memnuniyetsizliğin de yardımıyla dünyanın en hızlı büyüyen uygulaması haline geldi fakat uygulamanın tasarımı ve özelliklerine yönelik eleştiriler nedeniyle ilgisinin bir kısmını kaybetti.

Ancak Meta son sonuçlarını açıklarken hâlâ Threads'e odaklandığını ve büyümesini beklediğini belirtti. Zuckerberg, uygulamanın nihayetinde 1 milyar kullanıcıya erişebileceğini öne sürdü.

Zuckerberg kazanç toplantısında "1 milyar kişilik, halka açık konuşmaların yapıldığı, biraz daha olumlu bir uygulama olması gerektiğini uzun zamandır düşünüyorum" dedi.

Bence birkaç yıl daha bu işi sürdürürsek, o zaman vizyonumuza ulaşma şansımız yüksek olur.

Instagram'ın patronu Adam Mosseri, Threads'te yaptığı açıklamada şirketin, uygulamanın (gizlilik endişeleri nedeniyle hâlâ kullanılamadığı) Avrupa'ya desteğin yanı sıra Instagram ve diğer uygulamalarla daha iyi uyumluluğa odaklanacağını söyledi.

Zuckerberg ayrıca, metaverse ve artırılmış gerçekliğe yönelik odağını da yine dile getirdi. Artırılmış gerçeklik, şirketin başka bir ana odağı ve firmanın potansiyelini gerçekleştiremediğini iddia edenlerin eleştirilerinin de kaynağı. Yapay zekanın yanı sıra bu teknolojinin de şirketin uzun vadeli odak noktası olmaya devam ettiğini söyledi.

Zuckerberg, üretken yapay zekanın gelecekte daha da önem kazanacağını belirtti. Ancak örneğin Meta'nın uygulamaları içindeki akışları güçlendiren mevcut yapay zeka özelliklerine işaret etti.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU