Ünlü yönetmen meşhur filmini çektikten sonra neredeyse sinemayı bırakıyormuş

"Tam bir fiyaskoydu"

Filmde Dunst ve Schwartzman'ın yanı sıra Judy Davis, Steve Coogan, Rose Byrne ve Asia Argento rol alıyordu (Columbia)

Sofia Coppola 2006 yapımı Marie Antoinette'in ardından sinemaya ara verme ihtiyacı duymuş.

Coppola'nın uzun süredir birlikte çalıştığı Kirsten Dunst ve Jason Schwartzman'ın rol aldığı dönem filmi, En İyi Kostüm Tasarımı dalında Oscar kazanmadan önce Cannes'da hem olumlu hem de olumsuz tepkiler almıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Coppola daha önce filmi bir "fiyasko" diye tanımlamış ve "kimsenin izlemediğini" söylemişti. Marie Antoinette, 40 milyon dolarlık bütçesine karşılık gişede 60 milyon dolar kazanmıştı.

Rolling Stone'a konuşan Coppola, "Kirsten Dunst ve Jason Schwartzman'la harika zaman geçirdim, o sırada Versailles'da ve Paris'teydim. Ama bu kadar çok insanı idare etmek çok zordu" dedi ve ekledi:

Çok yıpranmıştım ve 'Artık bunu yapmak istemiyorum' diyordum. Marie Antoinette zor bir çekimdi. Kızım doğmuştu ve biraz ara vermeye çalışıyordum. Ama film yapmanın bağımlılık yaratan bir yanı var. Aklınıza bir fikir geliyor ve yapana kadar sizi rahatsız ediyor.

52 yaşındaki senarist ve yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

Görüntü yönetmeni Harris Savides'le tanışıp minimal film yapımı hakkında konuştuğumuzda, Başka Bir Yerde'yi (Somewhere) yapmak ve otel odasındaki iki kişiye dönerek hikayeye odaklanmak için ilham aldım.

Coppola, son filmiyle ilgililiyse şöyle dedi:

Priscilla'yı bitirirken kocama 'Bunu bir daha yapmak istemiyorum' dedim. O da 'Bunu her seferinde söylüyorsun' dedi.

Coppola, bu yıl Vanity Fair'e verdiği röportajda Marie Antoinette'in yapımının kendi vizyonuna tamamen uygun olduğunu söylemişti.

O filmi yapabildiğimiz için mutluydum ama kimse izlemedi. Tam bir fiyaskoydu. Bu yüzden insanların onun hakkında konuşmaya devam etmesi gerçekten tatmin edici oldu çünkü üzerinde çok çalışıldı. Şimdi kendi yolunu bulmuş olması ve insanların bundan keyif alması beni mutlu ediyor.


Independent Türkçe, IndieWire, Rolling Stone

DAHA FAZLA HABER OKU