Eleştirmenlerin nefret ettiği Netflix filmine izleyiciler bayıldı

Bir izleyici "15 yıldır izlediğim en iyi film" derken, bir eleştirmense "dolambaçlı, komik olmayan bir saldırı" yorumunu yaptı

Amcalar'ın yönetmeni ve başrol oyuncusu Bill Burr, Netflix'in animasyon sitcom'u F is for Family'nin de yaratıcısı (Netflix)

Komedyen Bill Burr'ün ilk yönetmenlik denemesi, izleyicilerle eleştirmenler arasında adeta bir uçurum yarattı.

Başrollerinde Burr'ün yanı sıra Bobby Cannavale ve Bokeem Woodbine'ın yer aldığı Amcalar (Old Dads), 20 Ekim'de Netflix'te gösterime girdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni komedi, izleyicileri gülmekten kırıp geçirirken eleştirmenler içinse karın ağrısı oldu.

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden sadece 22 puan alabilen filmin izleyici skoruysa son derece iddialı: 100 üzerinden 88.

Komediye 5 üzerinden yarım yıldız veren bir eleştirmen, filmin "herkesin kendi tarafında olduğuna ikna olmuş bir adamın zincirlerinden boşanmış atıp tutmalarını dinlemek gibi" olduğunu söyledi.

Associated Press'in incelemesindeyse filmle ilgili "dolambaçlı, komik olmayan bir saldırı" ifadelerine yer verildi.

Netflix, filmin konusunu kısaca şöyle özetliyor:

Orta yaşlı, huysuz bir baba ve iki yakın dostu, Y kuşağından CEO'ların ve güçlü anaokulu müdürlerinin değişen dünyasına ayak uyduramadıklarını görürler.

Burr'ün Jack Kelly, Cannavale'in Connor Brody ve Woodbine'ın Mike Richards rolünde yer aldığı komedi, üçlünün kendilerine yabancı olan ve 1987'den sonra yaratılan her şeyle mücadele etmesini merkeze alıyor.

Hayranlar, hafta sonu Netflix'in en çok izlenen filmler listesinde zirveye yükselen komediyi izledikten sonra düşüncelerini paylaşmak için sosyal medyaya akın etti.

Bir izleyici, "Netflix'teki Amcalar 10/10" diye tweet atarken, bir diğeri "Netflix'teki komedi Amcalar, stres topu gibi" yorumunu yaptı.

"15 yıldır izlediğim en iyi film"

Filmden etkilenen bir başka izleyiciyse şunları yazdı: 

Az önce Netflix'te Amcalar'ı izledim... 15 yıldır izlediğim en iyi film.

X Kuşağı çocuklarının babalarını filmi izlemeye teşvik eden bir başkasıysa şunları söyledi: 

Netflix'te Amcalar'ı izlemelisiniz, gülmekten karnıma ağrılar girdi. Günümüzün Kaliforniya çağı toplumunda çocuk yetiştiren X kuşağı babaları, bayılacaksınız.

Bir izleyiciyse şöyle yazdı:

Amcalar harika. Böyle filmleri özlüyorum.

Başka bir kullanıcıysa filmi "çok eğlenceli" diye nitelendirdi ve "Neden Netflix'in bir numarası olduğunu anlıyorum" dedi.

"Bana ve yaşadıklarıma dayanıyor"

Filmin başrolündeki Bill Burr, Netflix'in resmi sitesi Tudum'daki röportajında kendisinin de yaşlı bir baba olduğunu söyleyerek ekledi:

Bundan 50 yıl önce anaokulundaydım. Ben dünyaya geldiğimde her şey farklıydı. Bu film temelde bana ve yaşadıklarıma dayanıyor.

55 yaşındaki komedyen, huysuz baba Jack Kelly rolünden bahsederken şunları ekledi: 

Jack, inatçı ve aptal şekilde sürdürdüğüm hayatımda daha iyi bir insan olmaya çalışan yanımı temsil ediyor.


Independent Türkçe, Daily Mail, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU