UFC yeni uyuşturucu testi programını Saddam Hüseyin'i sorgulayan kişiye teslim ediyor

Eski FBI özel ajanı George Piro, ABD Dopingle Mücadele Kuruluşu'yla yollarını ayırmaya hazırlanan UFC'yle çalışacak

Devrik Irak lideri Saddam Hüseyin, 2006'daki duruşması sırasında kendisine yapılan çeviriyi dinlerken (Reuters)

Yeni bir uyuşturucu testi programı planlayan UFC, Saddam Hüseyin'in sorgulanmasından sorumlu eski FBI ajanını işe aldığını açıkladı.

ABD Dopingle Mücadele Kuruluşu (United States Anti-Doping Agency/USADA) UFC'yle ortaklığını ocakta yenilemeyeceğini bu hafta yaptığı açıklamayla duyururken Conor McGregor'un dönüşü hakkında süregiden olaylar dizisinin "savunulamaz" bir durum yarattığını savundu.

Dustin Poirier'e üst üste ikinci kez yenildiği Temmuz 2021'de bacağının kırılmasından bu yana ilk kez dövüşmeye hazırlanan eski şampiyon McGregor, 8 Ekim Pazar günü USADA test havuzuna geri döndü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bununla birlikte USADA, McGregor'un havuza yeniden katılmasını duyururken kuruluşun ocak ayında UFC'yle ortaklığını sona erdireceğine dair bir açıklama da yaptı. USADA CEO'su Travis Tygart, McGregor söz konusuysa UFC'nin yükümlülüklerini yerine getirip getirmeyeceğinden emin olamadığını söyledi.

UFC'de yarışabilmek için sporcuların hem 6 ay boyunca USADA havuzunda bulunmaları hem de en az iki negatif ve sıfır pozitif test sonucu vermeleri gerekiyor. Ancak UFC ve McGregor, önceki aylarda, USADA'nın eski şampiyona muafiyet tanıyabileceğini ima etmişti. Tygart bu hafta bu imaya karşı çıktı.

Ardından bu haftaki gelişmeler üzerine, UFC'nin Sporcu Sağlığı ve Performansından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Jeff Novitzki ve turnuvanın CBO'su Hunter Campbell, USADA'yı hedef aldı. Novitzki, UFC'nin sıradaki anti-doping programının Drug Free Sport'la ortaklığı içerdiğini ve George Piro tarafından yönetileceğini de açıkladı.

Lübnan doğumlu 52 yaşındaki Piro, eski bir FBI özel ajanı. Piro, büronun Miami Saha Ofisi'nden sorumluydu. Piro, 2004'te eski Irak Devlet Başkanı Hüseyin'i, diktatörün 2006'da Irak mahkemesi tarafından suçlu bulunarak idam edilmesinden önce, sorgulayan ekibe liderlik etmişti.

Novitzki'ye göre, Drug Free Sport, sporculardan alınan numuneleri Dr. Dan Eichner tarafından yönetilen Spor Hekimliği Araştırma ve Test Laboratuvarı'na (Sports Medicine Research and Testing Laboratory/SMRTL) gönderecek. Burada analiz edilen sonuçlar, sonrasında Piro'ya iletilecek.

Sporcular daha sonra, UFC'nin tek yargıcı rolünü üstlenecek olan Piro'ya resmi tahkim süreci öncesinde durumlarını bildirecek.

Piro, Temmuz 2022'de FBI'dan ayrılmıştı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/ufc

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU